• Een boot van Zeelander was als 1e bij winnaar Dongfeng.
• Een boot van Zeelander was als 1e bij winnaar Dongfeng. Foto: Floris Koopmans

Zeelander Yachts bij Volvo Ocean Race

groot-ammers • Jachtbouwer Zeelander Yachts uit Groot-Ammers was zondag 24 juni met twee boten aanwezig bij de aankomst van de Volvo Ocean Race in Den Haag.

"Het is een grote eer als je bij finish van deze wereldwijd bekende race met de zeilboten mag meevaren", zegt commercieel directeur Leonardo van den Berg. "Het evenement bood ons een mooie kans om zichtbaar te zijn. We voeren met twee Zeelanders 44 en waren als bedrijf duidelijk herkenbaar dankzij de onderscheidende vormgeving van onze mooie schepen en de bestickering van de boten." Het bedrijf is vijftien jaar geleden opgezet door Sietse Koopmans en is altijd een Nederlandse onderneming geweest, maar is in ons land nog niet heel bekend. Van den Berg legt uit: "Eerst hadden we onze productie in het Amerikaanse Michigan, in de plaats Holland. Onze meeste klanten zitten in Amerika."

Alle boten van Zeelander Yachts hebben motoren van Volvo. Er is dus een connectie met de sponsor van de Ocean Race, maar de reden om zondag bij de finish aanwezig te zijn was toch vooral: bouwen aan naamsbekendheid. En natuurlijk genieten van het zeilspektakel.

"Het was een mooie gelegenheid om onze relaties uit te nodigen. We voeren grotendeels voor de organisatie van de race, maar er was ook ruimte voor onze eigen gasten. En het was een prachtige kans om dit van dichtbij mee te maken. Uiteindelijk waren we als eerste bij de winnaar Dongfeng die we vanaf IJmuiden tot de finish hebben gevolgd; spectaculair. Vervolgens zijn we ons Nederlandse Brunel team gevolgd. Het was heel speciaal."