• Veel voor weinig op de Hoornaarse Jaarmarkt.
• Veel voor weinig op de Hoornaarse Jaarmarkt. Foto: Geurt Mouthaan

Jaar- en rommelmarkt in Hoornaar

hoornaar • In Hoornaar vindt op zaterdag 30 juni weer de jaarlijkse Jaarmarkt plaats. Op dezelfde dag is er ook een rommelmarkt. Bezoekers zijn vanaf 9.00 uur welkom op het Dirk IV-plein.

Het thema van de Hoornaarse Jaarmarkt is 'Gratis en veel voor weinig'. Met dat doel voor ogen zullen de standhouders hun kramen komende zaterdag vullen met een groot aanbod aan nieuwe en tweedehands spullen. Daarnaast zijn er de nodige activiteiten. 'Dankzij heel veel sponsors is er op de Hoornaarse Jaarmarkt, die dit jaar zijn 38e editie beleeft, heel veel gratis', melden de organisatoren in een persbericht. 'Parkeren achter het gezondheidscentrum is gratis. De voorstellingen van Clown Cees zijn, inclusief zitplaats, gratis. Ook voor de bungeejump hoeft niet betaald te worden, net als voor de verschillende luchtkussens.'

De vrijwillige brandweer van de post Hoornaar/Noordeloos geeft uitleg hoe vee met een takel gered kan worden. Voor de jeugd is er de gelegenheid om zelf een 'brandje' te blussen en de sportievelingen kunnen er ook terecht voor een wedstrijd spijkerbroek hangen.

Rommelmarkt

Voor heel weinig is er op de rommelmarkt veel gebruikte handel te koop. 'Van meubels voor de studentenkamer tot het met de hand aangedreven naaimachientje en ook dit jaar weer materiaal waar niemand meer van weet waarvoor het ooit gebruikt werd. Kortom, veel spullen die je alleen nog op een boerendorp tegenkomt.' Aan het eind van de markt is er weer een afterparty, verzorgt door MB Catering.