Afbeelding
Foto: Geurt Mouthaan

Prijsvraag voor veilige waterentree

molenwaard • De gemeente Molenwaard, het Waterschap en de provincie Zuid-Holland willen dat de waterentree bij Werelderfgoed Kinderdijk veiliger wordt. Ze roepen daarvoor de hulp in van specialisten. Een prijsvraag daagt hen uit een innovatief ontwerp te bedenken, dat bijdraagt aan verkeersveiligheid, waterveiligheid en bereikbaarheid. De inschrijving opent vanaf maandag 25 juni 2018.

Het Werelderfgoed Kinderdijk wordt ieder jaar door veel toeristen bezocht. De verwachting is dat deze aantallen in de komende jaren alleen nog maar toenemen. Om de groei van het verkeer over de dijken beperkt te houden, worden toeristen gestimuleerd via het water naar Kinderdijk te komen.

Een belangrijke reden om de waterentree aan te passen is de verkeersveiligheid. Bezoekers van het molengebied moeten vanaf de waterhalte eerst de weg oversteken. De huidige verkeerssituatie is daar niet voldoende op ingericht. Dat moet anders. Wethouder Paul Verschoor nodigt daarom iedereen uit mee te doen aan de prijsvraag Waterentree Werelderfgoed Kinderdijk. "Bedenk een innovatieve oplossing die de hoofdentree aan de Molenstraat veilig maakt voor iedereen en past bij ons oer-Hollands Werelderfgoed." Ideeën kunnen tot 10 september 12:00 uur worden ingeleverd. "Denk vooral niet in beperkingen. In de eerste ronde doen alle plannen mee." aldus wethouder Verschoor. Een onafhankelijke vakjury bepaalt welke ideeën verder uitgewerkt mogen worden. Om het beste idee verder uit te werken, is een bedrag van 20.000 euro beschikbaar.

Registreren voor de prijsvraag kan op www.arch-lokaal.nl/prijsvraag-waterentree-kinderdijk. Daar is ook het volledige regelement te vinden. Op 3 juli 2018 wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd over de prijsvraag.