• De workshop appen op de fiets.
• De workshop appen op de fiets. Foto: Wietse Blok

Lesmarathon voor jaar hard werken

bleskensgraaf • Op donderdag 21 juni werd om 08.30 uur in het lokaal van groep 8a van de School met de Bijbel in Bleskensgraaf een timer van 24 uur gestart.

Dit was het begin van een lessenmarathon. Deze lessenmarathon was een beloning voor het harde werken van de leerlingen tijdens dit schooljaar.

Aan het begin van het jaar hebben de kinderen samen met de leerkrachten doelen opgesteld. Die doelen waren hoog, maar werden behaald! Zowel de kinderen als de leerkrachten zijn trots en blij.

Donderdag werd tijdens de eerste uren het gewone programma van de donderdag gevolgd. Vervolgens hebben ze een bezoek gebracht aan het zwembad in Sliedrecht. Rond half vijf waren de kinderen weer op school en ging de rest van het programma van start.

Net als vorig jaar werden er ook dit jaar allerlei proefjes met de magnetron gedaan. Vol spanning werd door de leerlingen op veilige afstand toegekeken. Daarna werd er gesmuld van door ouders gebakken pannenkoeken. Aan het begin van de avond ging opeens het brandalarm van de school af. Na een ontruiming werd er gewacht op de brandweer. Gelukkig bleek dit een afgesproken oefening met de brandweer. De mannen van de brandweer van Bleskensgraaf hebben vervolgens met de kinderen allerlei leerzame en uitdagende activiteiten gedaan.

Ook gaf een vader van één van de leerlingen de workshop "Appen op de fiets.... ongeval en dan?" aan de kinderen. Omdat hij bij de ambulance werkt kon hij hier wel wat over vertellen. 's Nachts waren er spelletjes en werd er gegymd.