Computercursussen in 't Waellant

nieuw-lekkerland • Na de zomervakantie starten in het Waellant te Nieuw-Lekkerland een aantal computercursussen zoals: een basiscursus voor beginners, een Opfriscursus en een Internet/e-mail/beheercursus.

De basiscursus duurt zes dagdelen, prijs inclusief boek bedraagt 80 euro. In de Opfriscursus worden een aantal zaken uit de beginnerscursus herhaald zoals behandelen van mappen en submappen, tekstverwerking Wordpad, Internet/E-mail, maar ook extra stof (eenvoudig foto's bewerken, instelling eigen bureaublad en dergelijke). Daarnaast kan iedere cursist aangeven (graag bij opgave cursus) wat nog knelpunten op de computer zijn. De cursus duurt zes dagdelen, de prijs is 60 euro. In de Internet/e-mail/beheercursus wordt er dieper ingegaan op de toepassingen van internet, e-mail, tekstverwerking en de computer naar eigen hand zetten (beheer). Voor het volgen van deze cursus wordt verwacht dat de cursist al bekend is met het besturingssysteem (Windows 10) en de browser(Internet Explorer).

Alle cursussen zijn bedoeld voor senioren. De data worden te zijner tijd vastgesteld. Voor inlichtingen kan men zich op werkdagen wenden tot de L. & N. Smit's Stichting , s' ochtends van 09.00 tot 12.00 uur, of via 0184-689360.


Boswachter ontdekt zeer zeldzame vogel

bleskensgraaf/langerak • Boswachter Jonathan Leeuwis uit Bleskensgraaf geloofde zondagmiddag zijn eigen ogen bijna niet, toen hij in de polder bij Langerak een Kleinste Jager zag. Zie de foto hieronder.
Dit is een zeldzame zeevogel die eigenlijk helemaal bovenin Scandinavië hoort te broeden! "Wat een bizarre waarneming!", twitterde Jonathan over de ontdekking.
Rijdend door de polder zag hij vanuit de auto twee scholeksters fel achter een andere vogel vliegen om hun jongen te beschermen. In eerste instantie dacht hij aan een meeuw, maar de bewegingen van deze vogel waren duidelijk anders. Al snel ontdekte Jonathan dat het om de Kleinste Jager gaat, een arctische vogel die zeer sporadisch in Nederland voorkomt.