Afbeelding
Foto:

Zomerfotowedstrijd Het Kontakt

regio • Ook in 2018 houden Het Kontakt en Klaroen.nl een zomerfotowedstrijd, waarmee leuke prijzen te winnen zijn.

Het thema van de fotowedstrijd is: 'Zomer!', in de breedste zin van het woord.

Foto's insturen of stemmen op de ingezonden foto's kan via www.fotowedstrijden.hetkontakt.nl/zomer-2018.

Foto's uploaden kan tot en met 15 september 2018, stemmen is mogelijk tot en met 22 september 2018. De prijswinnaars zullen op 28 september 2018 bekend worden gemaakt. Hiervoor telt de publiekswaardering mee, maar ook de vakjury heeft een belangrijke stem.


Hanneke van der Leun lijsttrekker

vijfheerenlanden • Hanneke van der Leun is gekozen tot lijsttrekker voor de VVD bij de komende gemeenteraadsverkiezing in de fusiegemeente Vijfheerenlanden. Zij is momenteel fractievoorzitter van de VVD in de gemeente Zederik.

Van der Leun werd gekozen tijdens een druk bezochte ledenvergadering in Fort Everdingen. Een onafhankelijke kandidaatstellingscommissie heeft de afgelopen maanden veel gesprekken gevoerd met de diverse kandidaten. Uitgangspunt van de commissie was een evenredige vertegenwoordiging van de kandidaten over de diverse gebieden in het Vijfheerenlanden-gebied. Ook heeft de commissie gekeken naar ervaring in de politiek en gezocht naar nieuw talent. Uit deze inventarisatie werd een groslijst samengesteld, die tijdens de algemene ledenvergadering aan de leden is voorgelegd.

CDA, ChristenUnie en D66 in de Vijfheerenlanden kozen al eerder een vrouwelijke lijsttrekker. Van der Leun heeft recentelijk gepleit voor meer vrouwen in de Vijfheerenlandense politiek. "Ik ben trots dat ik gekozen ben tot lijsttrekker van deze prachtige club mensen." Tweede op de lijst staat Huib Zevenhuizen ( Vianen), gevolgd door André van der Leest (Leerdam), Dick Barelds (Vianen ), Thijmen Peter de With (Zederik ) en Nald Rietbergen (Leerdam).