• De leden van Stichting Molenpop.
• De leden van Stichting Molenpop. Foto: Aangeleverd

Festival Molenpop Nieuw-Lekkerland

nieuw-lekkerland • Het festival Molenpop is zaterdag 7 en zondag 8 juli weer in Nieuw-Lekkerland.

Het hele weekend zorgt dit regionale feest voor muziek, sport en ander vermaak. Zaterdagmiddag is er het eerste 3:3 'PMM jobs streetbasketbaltoernooi' voor teams uit Nieuw-Lekkerland en omgeving. Op een speciaal aangelegd basketbalcourt gaan basketbalclubs uit provincie Zuid-Holland met elkaar de strijd aan om de trofee in handen te krijgen. Het 'BHC openbeachvolleybal toernooi' is weer van de partij. In toernooivorm proberen twaalf recreatieve beachvolleybalteams van 13.30 tot 18.00 uur een plaats op het podium te bemachtigen.

Zoals ieder jaar heeft de organisatie weer getracht nieuwe ideeën te bedenken. Zo wordt er het aankomende jaar een tent ingericht waar de dj's draaien uit de ooit beruchte discotheek Colorado. Op de Sound & Light Supply Stage spelen de bands Solid, Solid Gold en Skeftum met tussen de shifts door zanger Ray Sanders. Het beachvolleybalveld wordt weer omgetoverd tot de Jaleco Stage en staat in het teken van zomerse beats en feestmuziek met de dj's D"Vee", Ray Kouwenhoven, Michael Warning, D-Ray en Roger Punario. Daarnaast draaien André Klomp en Michel Povee in de 80's & 90's tent de hits van toen aan elkaar. De entree is gratis.

Op zondagmiddag treden de kinderen van kinderkoor De Pareltjes op en verzorgt poppentheater Arcanta een voorstelling. Vanaf 20.15 uur is er weer de openlucht sing-in met Christiaan Verwoerd en band en een korte meditatie met Arjan Baan.


q www.molenpop.com