• Een overzicht van een eerdere beurs in Groot-Ammers.
• Een overzicht van een eerdere beurs in Groot-Ammers.

'Voor elke doelgroep iets interessants bieden'

Familiebeurs borduurt voort op succes

groot-ammers • In de Ooievaar in Groot-Ammers wordt in de eerste week van november weer de Familiebeurs Molenlanden gehouden.

We stellen Peter Kwakernaak van het organisatiecomité enkele vragen.

1. Wat is de Familiebeurs Molenlanden?

Peter: "Vroeger organiseerde de ondernemersvereniging Groot-Ammers met enige regelmaat een beurs. In 2014 heeft de toenmalige Ammerse drogist Cor Mourik in samenwerking met mij, zijn zwager Peter Kwakernaak, dit verloren gegane initiatief weer opgepakt. En ondanks dat we toen nog midden in een economische recessie zaten, bleek het Voorjaarsevenement 2014 een groot succes. In 2016 is dit initiatief herhaald met een al even succesvol Najaarsevenement. De toenmalige standhouders hebben in een tevredensheidsenquete aangegeven een dergelijke beurs/evenement graag eenmaal in de twee jaar herhaald te willen zien. Vandaar dat de voorbereidingen voor de editie van 2018, ditmaal onder de naam Familiebeurs Molenlanden, weer gestart zijn."

2. Wanneer en waar wordt die gehouden?

Peter: "De driedaagse beurs wordt gehouden in partycenter De Ooievaar in Groot-Ammers op industrieterrein Gelkenes en duurt van 1 tot en met 3 november. Openingstijden zijn: donderdag 1 november van 19.00 tot 22.00 uur, vrijdag 2 november van 13.00 tot 22.00 uur en zaterdag 3 november van 10.00 tot 16.00 uur."

3. Wie organiseert deze beurs?

Peter: "De beurs wordt georganiseerd door Stichting Promact. Stichting Promact bestond bij haar oprichting in 2014 uit oud-drogist/voorzitter Cor Mourik en en mij als bedrijfskundige en secretaris. In 2016 zijn we uitgebreid met veiligheidsdeskundige Erik Kusters.

Voor de 2018 editie is het bestuur versterkt met oud-general manager Jan Blonk uit Nieuwpoort.

Deze vier vrijwilligers stoppen onbezoldigd heel veel tijd in één van de meest professionele beurzen uit de regio. Een eventueel positieve financiële resultaat wordt bij iedere editie uitgekeerd aan lokale stichtingen, verenigingen of goede doelen. Zo hebben in de afgelopen edities vogelvereniging De Edelzanger, gymnastiekvereniging WIK en KIKA een niet onaanzienlijke donatie ontvangen."

4. Wat is het doel van de beurs?

Peter: "Het doel van de beurs is een professioneel platform te bieden aan lokale en regionale ondernemers om (potentiële) klanten te ontmoeten, producten en artikelen te presenteren, informatie te verstrekken, voorlichting en uitleg te geven, vervolgafspraken te maken, enzovoorts. Ook zijn er bedrijven die gebruik van deze beurs om hun zakelijke relaties voor een beursbezoek, een hapje en een drankje uit te nodigen. De naam Familiebeurs is echter niet voor niets. De organisatie ziet er op toe dat er voor elke doelgroep en voor elke leeftijdsgroep (jongeren, jong en oud volwassenen, senioren) iets interessants te beleven is. In totaal hebben we 1800 vierkante meter beursvloer ter beschikking, voor circa 150 stands en circa 85 tot 90 standhouders. De kosten voor standhouders en bezoekers zijn bewust laag gehouden."

5. Waarom willen jullie nu al graag aandacht?

Peter: "Wij willen nu graag aandacht omdat de inschrijving voor deze beurs geopend is. Sterker, er zijn al vele standhouders uit de vorige edities geweest die een plekje 'geclaimd' hebben op deze altijd goed bezochte beurs. Stichting Promact heeft daarop besloten deelnemers uit vorige edities enige voorrang te verlenen. Op de website van de stichting: www.molenlandenbeurs.nl, is alle informatie te vinden voor standhouders (en bezoekers); van plattegrond, standruimtes/groottes, kosten, tarieven voor standhuur, openings- en opbouwtijden, enzovoorts. Ook is hier het inschrijfformulier te vinden."