• De dorpsrand van Hoornaar.
• De dorpsrand van Hoornaar. Foto:

CU peilt mening inwoners

molenlanden • ChristenUnie Molenlanden gaat op maandag 25 juni met leden en andere geïnteresseerden in gesprek om met het oog op de verkiezingen enkele dilemma's te bespreken.

"We hebben de uitgangspunten van het verkiezingsprogramma al aardig helder. Maar er zijn enkele dilemma's waar we in een korte brainstorm graag de mening van anderen over horen", aldus Harry Stam, beoogd lijsttrekker voor CU Molenlanden en voorzitter van de programmacommissie.

Eén van vragen die CU Molenlanden aan de orde wil stellen, is de inrichting van de dorpsranden. Stam: "Hoe zorg je voor een goede overgang van bebouwing naar de omliggende open ruimte. Hoe ga je om met de vestiging van bedrijven aan de dorpsranden? Hoe voorkom je verrommeling? En is daar wel of niet plaats voor een zonneweide?"

De bijeenkomst van CU Molenlanden vindt plaats op 25 juni in De Rank, Kerkepad 1 in Molenaarsgraaf. De avond begint om 20.00 uur (om 19.45 uur staat de koffie klaar). Alle inwoners van Molenwaard en Giessenlanden zijn welkom.


Verkoop nieuwbouw Nuova Venezia

nieuw-lekkerland • Vlakbij de meest Hollandse plek van Nederland, het Werelderfgoed Kinderdijk, verrijst binnenkort een wijk met een on-Hollandse naam: Nuova Venezia. De verkoop van de 88 woningen en 26 appartementen is dinsdag 19 juni gestart.

Wethouder Frank Meerkerk markeerde het begin van de verkoop door dinsdagavond de eerste verkoopbrochure in ontvangst te nemen. Directeur Erik Batenburg van aannemersbedrijf Batenburg overhandigde hem het promotiemateriaal. Dat gebeurde in de kantine van vv Nieuw-Lekkerland.

Volgens de wethouder zaten veel woningzoekenden op dat moment te wachten. "Nuova Venezia is het eerste grootschalige nieuwbouwplan in jaren, terwijl er grote behoefte is aan woningen in Nieuw-Lekkerland", zei hij.

De wethouder van Molenwaard was niet de enige die de brochure met belangstelling bekeek. Een groep Nieuw-Lekkerlanders kwam naar de kantine om zich over het plan te laten informeren. Zij kregen te horen dat de appartementen pas later in de verkoop komen. De 88 huizen zijn vrijstaand, twee-onder-één-kap en eengezinswoningen. De aannemer verwacht in het voorjaar van 2019 met de bouw te starten. Of dit lukt is onder andere afhankelijk van de verkoop.


Basisschool begint schoolmoestuin

giessen-oudekerk • Bij basisschool Giessen-Oudekerk werd afgelopen zaterdag met man en macht gewerkt aan de realisatie van de schoolmoestuin.

Deze moestuin gaat beheerd worden door de leerlingen en de groente zal in het dorp verkocht worden aan inwoners vanuit hun eigen groentewinkeltje. De opbrengst van de moestuin wordt weer gebruikt voor nieuwe zaadjes en plantjes. Op deze wijze leren leerlingen bewust omgaan met geld en leren ook dat groente niet alleen uit de supermarkt komt.

De aanleg van de schoolmoestuin is mede mogelijk gemaakt door NuBuiten.nl die de moestuinbakken heeft gesponsord. De aanleg werd verzorgd door veel vrijwillige ouders en inwoners van Giessen Oudekerk.