• Winkelcentrum Molenwaard.
• Winkelcentrum Molenwaard. Foto: Geurt Mouthaan

De Bob-shop naar winkelcentrum

molenaarsgraaf • Kringloopwinkel De Bob-shop in Molenaarsgraaf verhuist in september naar winkelcentrum Molenwaard. Dat meldt Lamovast BV, eigenaar van het Molenaarsgraafse centrum.

In de modewinkel Landgraaf wordt aan de kant van de parkeerplaatsen momenteel ruimte gemaakt en een verdiepingsvloer gerealiseerd om de tweedehands spullen van De Bob-shop onderdak te bieden. De kringloopwinkel van de plaatselijke hervormde gemeente ging jaren geleden van start in een woning naast de kerk, verkaste toen naar de Graafdijk Oost en keert nu dus terug in de bebouwde kom. "Ik kom zelf uit Brandwijk en kende Bob den Butter, die de winkel jarenlang runde, goed", vertelt Nico Stam, mede-eigenaar van Lamovast. "Wij gunnen De Bob-shop deze mooie locatie in ons winkelcentrum en vinden het leuk om ze een plek bij de andere winkels hier te geven. Het past bij het winkelcentrum: een gezellige plaats om spullen te halen én om elkaar te ontmoeten. Daar is een kringloopwinkel zeker op zijn plek."

De modewinkel Landgraaf zelf gaat ook op de schop. "Deze krijgt een compleet nieuw jasje en gaat als pilot store dienen voor de andere vestigingen van Landgraaf in Nederland", vult Nico Stam aan. "Het assortiment gaat bestaan uit mode die we direct bij de bronnen betrekken en tegen hele scherpe en concurrerende prijzen in de winkel hangen."

Last but not least: de Wereldwinkel verhuist naar de voorzijde, naast de bloemenshop Bloem en Zus en krijgt daar meer vierkante meters. "Op de plek van de Wereldwinkel komt de uitbreiding van de Jumbo supermarkt. De slijterij keert daar weer terug."