Les van dressuur bondscoach Rien van der Schaft

hoornaar • Nederlands bondscoach dressuur Rien van der Schaft komt op vrijdag 29 juni naar Pensionstal den Hartog in Hoornaar.

Rien is al decennialang bekend in de Nederlandse en Internationale dressuurwereld en is op 1 januari 2017 aangesteld als bondscoach dressuur Senioren. Hij ziet het als zijn taak om het goede rijden uit te dragen en iedereen aan te leren. Dat goede rijden is bij Rien eenvoudig samen te vatten. Het gaat om klassieke training samengevat in het scala met de 6 principes; met takt/regelmaat, ontspanning, aanleuning, impuls, recht gericht zijn en verzameling.
De clinic zal om 14.30 uur starten met een theoriegedeelte van een uur, aan de hand van een presentatie vertelt Rien dan meer over zijn basisprincipes van het goed paardrijden. Hierna zullen de lessen van start gaan in de binnenbak. Publiek is hierbij welkom. De clinic is vol, maar er is nog wel plek voor mensen die enkel het theoriegedeelte willen bijwonen, dit kost 5 euro, inclusief een consumptie.
Meer info kan opgevraagd worden bij Claudia Straathof via 06-52777567 of straathofclaudia@gmail.com.


Syndion opent Trainingshuis

schelluinen • Op donderdag 7 juni opende een nieuwe locatie van Syndion in Schelluinen officieel haar deuren. Trainingshuis De Nol is een locatie waar mensen met een beperking kunnen leren hoe ze in de toekomst zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen.
Dit Trainingshuis heeft ruimte voor drie cliënten. In een aanbouw van het huis met een eigen opgang zijn drie kamers en een gezamenlijke keuken en woonkamer gerealiseerd.
Syndion heeft op meer plekken in haar werkgebied vergelijkbare locaties. In Schoonrewoerd en in Hendrik-Ido-Ambacht worden ook cliënten ondersteund in het toegroeien naar zo zelfstandig mogelijk wonen. De eerste cliënt is begin dit jaar komen wonen in het nieuwe Trainingshuis in Schelluinen. De begeleiding van de bewoners is in handen van de familie De Jong. Zij zijn de hoofdbewoners van het huis. Zij bieden de ondersteuning en begeleiding op maat, die per cliënt nodig is.