• Het Petanque Toernooi vond ook vorig jaar plaats.
• Het Petanque Toernooi vond ook vorig jaar plaats. Foto: Nico van Ganzewinkel

Weer Petanque Toernooi in Meerkerk

meerkerk • Net als in 2016 en 2017, vindt er ook in 2018 weer een Petanque Toernooi plaats in Meerkerk. En wel op zaterdag 30 juni. De eerste boules worden om 16.00 uur geworpen.

Waar in 2016 het een uit de hand gelopen vriendentoernooitje was van Mark Vermeer en Jesse van der Wal, werd het in 2017 al wat serieuzer. In 2018 wil de organisatie, die inmiddels staat in de vorm van Stichting Petanque Meerkerk, het professioneel aanpakken.

Elk jaar wordt het toernooi groter, en ook dit jaar worden er weer wat facetten toegevoegd zoals een wijn truck, live-band en sponsorbanen.

Frans karakter

Voorzitter Jesse van der Wal vertelt enthousiast: "We proberen inderdaad elk jaar iets te groeien, maar kwaliteit gaat boven kwantiteit! Dit jaar focussen we ons extra op een frans karakter, lekker 'jeu de boulen' op een frans pleintje met een wijntje, een stokbroodje, je campingstoeltje en je vrienden. Gewoon bier hebben trouwens ook hoor, haha. Iedereen is welkom, jong en oud. Het liefst campinggooiers, en geen professionele spelers."

Hij vervolgt: "Laten we vooral niet vergeten dat het een middag en avond is bedoeld voor een hapje en een drankje, gezelligheid, muziek en inderdaad … we gooien af en toe ook een balletje."

Zo'n 120 jeu de boules spelers worden verwacht, maar ook rond de 300 bezoekers. De organisatie zoekt nog spelers. Deelnemers kunnen zich met naam en teamnaam inschrijven via Petanquemeerkerk@hotmail.com.