Contactavond MS Vereniging

gorinchem • De MS Vereniging Nederland, rayon Gorinchem, verzorgt op woensdag 27 juni om 20:00 uur in de recreatiezaal van de Boogflat, Pijlstraat-portiek 2, te Gorinchem een contactavond voor haar leden en andere belangstellenden.

Spreker van deze avond is Dr. Erwin Hoogervorst. Hij is als neuroloog verbonden aan het St Antonius Ziekenhuis en heeft als subspecialismen en aandachtsgebieden: Multiple Sclerose, MS-poli, duizeligheidpoli, herniapoli. Daarnaast is hij bestuurssecretaris van de Nederlandse MS-werkgroep. Hij heeft ondermeer sneldiagnostiekpoli als ambitie: "Mijn ambitie is de kwaliteit van de MS-zorg nog verder te verbeteren door het opzetten van een sneldiagnostiekpoli, waar in één dag de vraagstelling behandeld wordt."

Enkele onderwerpen die deze avond de revue zullen passeren zijn: ontwikkeling van nieuwe medicijnen, de voordelen en het gebruiken ervan en stamceltherapie. Voor meer informatie: H. de Jong via 06-13232079. De avond is gratis toegankelijk.


Alzheimeravond

arkel • In de Peperhof aan het Dr. H. de Vriesplein 12-62 in Arkel wordt op donderdagavond 28 juni van 19.30 tot 21.30 uur een alzheimeravond gehouden. Thema: Jeugdsentiment met Koek en Snoepie. Tussen de presentatie door komt er echt Hollands snoep op tafel.


Slaatjes van de fanfare

graafstroom • In week 26 komt Graafstrooms Fanfare weer haar heerlijke slaatjes aan de man brengen. In de dorpskernen Molenaarsgraaf, Brandwijk, Ottoland, Goudriaan en Bleskensgraaf zullen de leden van dinsdag 26 juni tot en met vrijdag 29 juni vanaf een uur of zes aan de deur verschijnen,. Met het kopen van de slaatjes houdt men de Hollandse traditie van de fanfare mede in stand.


Plogging run Plastic Guerrilla

gorinchem • Actiegroep De Plastic Guerrilla houdt op zaterdag 7 juli een plogging run. Deelnemers combineren joggen over een afstand van 2 tot 5 kilometer met het opruimen van zwerfvuil.

Plogging is een trend die is overgewaaid uit Zweden. Het woord plogging is een combinatie het Zweedse 'plocka upp' (oppikken) en jogging. Trimmers en hardlopers worden aangemoedigd om zwerfvuil op te rapen tijdens het sporten.

De actiegroep Plastic Guerrilla uit de Alblasserwaard heeft inmiddels meerdere succesvolle 'raids' (anti-zwerfvuilacties) gehouden in de regio. De groep beschrijft zichzelf als 'een spontane volksbeweging, vredelievend, maar wel agressief tegen zwerfvuil'. Tijdens de plogging run maakt De Plastic Guerrilla een run door Gorinchem en omgeving. Het gaat om een relaxt trimuurtje waarbij geen records gevestigd behoeven te worden. De streefafstand is 5 km, maar minder is ook prima, aldus de organisatie. Zo kunnen ook kinderen en families meedoen.
De activiteit start om 10.00 uur Buiten de Waterpoort in Gorinchem en duurt tot 11.30 uur. Aanmelden is niet nodig. Wie vragen heeft, kan mailen of bellen naar: info@plasticguerrrilla.nl en 06-23209059. Voor meer informatie: www.plasticguerrilla.nl.