Avond over kleinschalig wonen

nieuw-lekkerland • Salon Present houdt maandag 25 juni een avond in 't Waellant in Nieuw-Lekkerland met het thema: 'Hoe ziet de dag eruit op Kleinschalig Wonen'. Deze wordt verzorgd door Nathalie de Bie en Marjolein van den Bos, zorgmedewerkers bij Rivas. Zij vertellen over het leven achter de gesloten deur. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. De avond begint om 19.00 uur met inloop en om 19.30 uur zal het programma starten. Adres: Ooievaar 10.


Uitslag loterij Fancy Fair De Springplank

meerkerk • Op obs De Springplank in Meerkerk heeft woensdag 13 juni de trekking plaatsgevonden van de grote loterij van de Fancy Fair. Hieronder staan de winnaars.

Eerste prijs: Samsung Galaxy Tab 9.6: Diana Kool uit Gorinchem. Tweede prijs: zilveren collier van Esprit: Patty van Dijk uit Meerkerk. Derde prijs: waardebon Lego ASK-Bricks.24.nl Henk Schotman uit Meerkerk. Vierde prijs: 10x vrijkaarten Benschop speelplezier: De Jong uit Meerkerk. Vijfde prijs: gevulde boodschappentas van Plus Meerkerk: Reijnders uit Meerkerk. Zesde prijs: High tea voor twee personen: Fenne Groen uit Meerkerk. Zevende prijs: bon slagtoomtaart bakker Irene Meerkerk: Patricia de Vries uit Leerbroek. Achtste prijs: complete Make up van kapsalon Haaridee Meerkerk: Loes Versluis uit Meerkerk. Negende prijs: Cadeau bon t.w.v. €25 Dio Drogisterij: B. Bezemer uit Meerkerk. Tiende prijs: gelnagel verzorgingsset: Corry Uittenbogaard uit Meerkerk.


70-Plussers en reanimatie

lexmond • In de bibliotheek van Lexmond wordt op maandag 25 juni een bijeenkomst gehouden over 70-plussers en reanimatie in een medische situatie.

"We willen praten over het levenseinde beter bespreekbaar maken, te beginnen met een informatieavond over reanimatie", melden Esther Schepper en Maartje van Doormaal van Ezorg. De inloop is vanaf 19.15 uur en de avond begint om 19.30 uur. De bijeenkomst duurt ongeveer een uur. Inschrijven is niet nodig, iedereen kan gewoon binnenlopen.
"Als dit aanspreekt, gaan we ook nog avonden organiseren over euthanasie en palliatieve sedatie", vervolgen de twee dames. "Het gaat er nu om of iemand wel een heeft nagedacht over de vraag of hij of zij wel of niet gereanimeerd wil worden in geval van een hartstilstand. Nu krijgen mensen deze vraag pas als er een ambulance besteld moet worden of bij een eerste hulp bezoek of voor een operatie. Dan is er al vaak een stressvolle situatie en is er niet voldoende tijd en ruimte om er goed over na te denken."
"Wij willen mensen goed informeren zodat ze goed kunnen nadenken over wat ze willen in zo'n noodsituatie. Wat is een reanimatie, wanneer moet je reanimeren, wat zijn de cijfers van uitkomsten van reanimaties bij 70-plussers? Dit moet gezien worden in relatie tot iemands persoonlijke gezondheidstoestand en situatie. We zullen dus eerst informatie geven en kennis overdragen en daarna is er gelegenheid tot vragen of discussie."
De twee vrouwen van Ezorg willen graag dat de partner en naasten op de hoogte zijn van iemands wensen en ze willen ook graag dat iemands wens uiteindelijk worden vastgelegd in het huisartsendossier, zodat in geval van nood bekend is wat er van hulpverleners verwacht wordt.