Afbeelding

1 Waarover gaat Bliksem?

Cobi Oosterling uit Meerkerk heeft onlangs haar zesde boek gepresenteerd; Bliksem.
We stellen haar enkele vragen.

Cobi: "Mijn hoofdpersoon in Bliksem is Alfred, wiens tweelingbroer Roelof zestien jaar geleden is verdwenen. Als er onweer op komst is, gebeurt er iets in zijn hoofd. Hij maakt zich klaar om op het moment waarop onweersklap en bliksem samenvallen, zijn eigen spanning te ontladen. Hoe, dat bewaar ik graag als geheim voor de lezers."

2 Waarom heb je het boek geschreven?

Cobi: "Sinds vijf jaar schrijf ik verhaaltjes, gedichtjes en ook boeken. Als een boek klaar is, is dat een opluchting; hèhè, eindelijk is het ei gelegd, nu de opmaak, de cover, nog eens nalezen, en daarna anderen laten genieten van wat ik bedacht heb."

3 Heeft het boek autobiografische achtergronden?

Cobi: "In de drie boeken staan verzonnen verhalen, alhoewel het wel zo is, dat de dingen die ik in mijn leven heb meegemaakt, in alle boeken wel een plaatsje vinden, natuurlijk aangepast aan het verhaal. In Bliksem neemt de rivier De Lek een grote plaats in. Ik ben geboren in Lexmond, heb zwemmen geleerd in de Lek."

4 Welke boeken heb je nog meer op je naam staan?

Cobi: "Mijn eerste boekje is De Takkenflat, een voorleesboekje voor kinderen tussen vier en acht jaar. Daarna volgden de romans De Wandelstok, Vossemar, Anna en nu dan Bliksem."

5 Hoe is Bliksem te bestellen?

Cobi: "Alle boeken zijn te bestellen via www.cobi-oosterling.nl of door mij te bellen op 06-18958555."