Afbeelding
Foto:

1 Voor de vijfde keer in deze lijst; is het dan nog speciaal?

Lisanne Addink uit Nieuw-Lekkerland staat voor de vijfde keer in de landelijke lijst 'Duurzame Jonge 100', een lijst met jonge duurzame ondernemers.

Lisanne: "Ik vind het nog steeds een eer en heel waardevol om in dit soort lijsten te verschijnen en prijzen te winnen. Voor mij is bezig zijn met duurzaamheid inmiddels een vanzelfsprekendheid geworden, maar dat is nog lang niet voor iedereen zo. Het winnen van zo'n prijs zorgt dan weer voor aandacht voor dit onderwerp."

2 Hoe kom je in deze lijst terecht?

Lisanne: "Je kan voor deze lijst worden voorgedragen. Uit alle inzendingen kiest deze jury dan de 100 winnaars. Er wordt daarbij vooral gelet op de impact die je maakt. Inmiddels ben ik (mede)eigenaar van vijf duurzame bedrijven (VerdraaidGoed, LoopedGoods, Beat the Bag, Coffee Based, De Gespreide Herberg) die bijdragen aan een circulaire economie."

3 Wat is je insteek om zo te ondernemen?

Lisanne: "Natuurlijk is het heel goed als we sommige dingen minder zouden doen, maar persoonlijk geloof ik meer in het brengen van de boodschap; het kan ook 'anders' in plaats van minder."

4 Zit deze zienswijze in de lift?

Lisanne: "Jazeker, steeds meer mensen denken al beter na over de keuzes die ze maken en de invloed die ze als consument hebben. Spullen naar de kringloopwinkel brengen of daar kopen wordt steeds gewoner."

5 En wat zijn je ambities?

Lisanne: "Wij willen graag dat ieder bedrijf en iedere inwoner van Nederland onze bedrijven kent, om zo een bijdrage te leveren aan een betere wereld."