Drie keer feest opening dorpshuis De Beemd

oud-alblas • Dorpshuis De Beemd in Oud-Alblas opent op zaterdag 23 juni officieel de deuren. Om dat te vieren, zijn er op drie dagen festiviteiten.

Het dorpshuis in Oud-Alblas kwam er na jarenlange voorbereidingen, als vervanger van het Trefpunt. De Beemd is inmiddels alweer enkele maanden in gebruik. Nu volgt dus de officiële feestelijke opening.

Praiseavond

De feestelijkheden beginnen op donderdag 21 juni met een praiseavond in De Beemd. Praise Oud-Alblas heeft de band All in One hiervoor uitgenodigd. De avond duurt van 20.00 tot 22.00 uur. De entree is gratis.

Qmusic

Op vrijdag 22 juni staat er een feestavond op het programma met Qmusic the Party, inclusief het 'Foute Uur Live'. Dit feest begint om 20.30 uur. Kaarten zijn tot en met donderdagavond 21 juni gratis af te halen in De Beemd. Aan de deur kost een kaartje 5 euro, tenzij alle vijfhonderd kaarten al zijn uitgedeeld.

De officiële opening vindt plaats op zaterdag 23 juni. Burgemeester Dirk van der Borg knipt het lint door. Dat doet hij samen met een grote groep kinderen uit het dorp, die allemaal hun eigen schaar mogen meebrengen.

Markt

Om 11.00 uur start op de parkeerplaats een kleedjes- en verenigingsmarkt. Ook is er een springkussen en wordt er popcorn verkocht. Verenigingen uit het dorp verzorgen in en om De Beemd demonstraties. Ter gelegenheid van de opening houden ook Wasko en kinderdagverblijf De Regenboog open dag. Zij bevinden zich onder hetzelfde dak als het dorpshuis.

Om 15.30 uur begint er in De Beemd een poprockfestival. Beheerders Patrick en Anne Brocken organiseren dit samen met Biggelmee. Er treden vier bands op: The Acoustic Maniacs, Skinny D and the Fatman, Fonzie's-Triumph en Solid Rocks. Het festival duurt tot 1.30 uur.


Anne Marie Hoekstra