• VVAC vierde uitbundig feest in 's-Gravenmoer.
• VVAC vierde uitbundig feest in 's-Gravenmoer. Foto: Rick den Besten

Boverhof: 'Enorm trots op wat de groep vandaag heeft laten zien'

VVAC terug in derde klasse

's-gravenmoer • Voor trainer Marten Boverhof zorgde de zege vooral voor opluchting en blijdschap, na een lang en intensief seizoen. "Ik denk dat dit een meer dan verdiende zege voor ons is. We hebben negentig minuten controle over het duel gehad en sloegen toe op twee perfecte momenten", refereerde hij aan minuut 38 en 39. Want waar de groenwitten in het eerste half uur het meeste balbezit hadden, werden er weinig tot geen grote kansen gecreëerd. Verder dan een schot van Tom den Besten (redding keeper) en een inzet van Tom Kooijman (meter naast) kwamen de bezoekers niet. Daartegenover stond een redding op de lijn van Jelle de Wit, die een inzet van Erik Rosenbrand maar ternauwernood kon keren. Nadat ONI-verdediger Ferry van Kessel hands maakte na een schot van Den Besten, pegelde Mark Wemmers de toegekende vrije trap snoeihard binnen in de linkerbovenhoek.

Nog geen minuut later was die score al verdubbeld. Vanaf de aftrap veroverde VVAC de bal op het 's-Gravenmoerse middenveld, waarna de in de diepte gestuurde Den Besten onderuit werd gebeukt. Arbiter Westdorp twijfelde niet en legde de bal op de stip. Roland Bos bleef vanaf elf meter rustig en tikte binnen in de rechterbenedenhoek: 0-2.Volgens Den Besten zelf geen gekke arbitrale beslissing. "Ik voelde een duwtje en ging liggen. Ik denk dat hij hem inderdaad had kunnen geven. Vanaf dat moment had ik ook het idee dat we het niet meer zouden gaan weggeven. Zij speelden weliswaar een thuiswedstrijd en daardoor hadden we verwacht dat zij er vol op zouden klappen, maar het was wat passief van hun kant. Zeker na onze derde goal wisten we dat de promotie binnen was", blikte de flankaanvaller nog terug op zijn eigen knappe knal van afstand. Tussen de tweede en derde Ottolandse treffer door verschafte ONI zich nog enigszins hoop door de aansluitingstreffer te maken. Die kwam vrijwel uit het niets tot stand via het rechterbeen van middenvelder Sonny Moerenhout. Al na vijf minuten was die marge weer verdubbeld. Den Besten soleerde op rechts langs zijn directe tegenstander en schoot beheerst raak in de rechteronderhoek. In het restant van de wedstrijd lieten spits Joran Houweling en kilometervreter Rick Damsteegt na om de score nog verder uit te breiden.

Het kon Boverhof een zorg zijn. "Ik ben enorm trots op wat de ploeg vandaag heeft laten zien. Hier staat een trotse trainer. Het was een lang seizoen met ups en downs. Maar vandaag moesten we er staan en stonden we er ook. Deze groep heeft promotie verdiend. We zijn klaar om volgend seizoen te knallen in de derde klasse."