• Verslagenheid bij Ammers na het laatste fluitsignaal.
• Verslagenheid bij Ammers na het laatste fluitsignaal. Foto: Jan Volwerk

Domper voor Groot-Ammers

groot-ammers • Wat was dat een tegenvaller op sportpark Gelkenes. Wat baalde héél Ammers na afloop als een stekker. Tegenstander RFC bleek immers zeker geen onklopbare ploeg, maar toonde zich slimmer. En daar zat hem net nou de kneep!

Aan de zinderende entourage lag het niet. En een groot deel van de eerste helft was Ammers de bovenliggende partij. Maar echte doelrijpe kansen kwamen er niet. "Dat gaf uiteindelijk toch de doorslag", beaamde gelegenheidstrainer Edwin de Leeuw. "Feitelijk waren twee momenten van onoplettendheid funest. Want als je kort na rust op 0-2 achter komt, dan speel je gewoon een verloren wedstrijd."

De rappe Yordi Vissers trok de bal vanaf de vleugel laag en hard voor. Via Joost Schaap verdween de bal pardoes achter zijn eigen keeper. (0-1).Ammers was daarna wel de bovenliggende partij, maar daar koop je weinig voor als dat geen treffers oplevert.

Vier minuten na rust liet de Ammerse verdediging zich weer overrompelen. Voor men het wist had Nick de Ruijter een snelle uitval afgerond met een treffer, 0-2. Groot- Ammers liet zich provoceren en pakte een hele rits gele kaarten. Bij weer zo'n uitval kon Ron van der Wulp er ook nog koppend 0-3 van maken. Toen was het voor de thuisploeg over en uit.

Raamsdonksveer kon gaan feesten en het gezellig samenzijn van het Ammerse publiek werd na afloop uiteindelijk wat korter dan van tevoren ingepland. "Maar volgend seizoen gaan we alsnog aansluiten bij de derde klasse", wist Sam Beekman heel zeker. Op zich niet zo'n gekke uitspraak, want één ding is zeker. Voetballend vermogen zit er in deze ploeg meer dan genoeg!