• Dick Kooijman wordt getroost door Sjaak de Wild.
• Dick Kooijman wordt getroost door Sjaak de Wild. Foto: Peter Verbeek

Tiental SV Capelle laat SV Meerkerk degraderen naar derde klasse

meerkerk • Na een behoorlijke eerste helft, die een terechte 1-0 voorsprong opleverde, zakte SV Meerkerk tegen SV Capelle na de hervatting op schrijnende wijze door de mand. De gasten werden, zelfs nadat een van hun spitsen uit het veld was gestuurd, steeds sterker. In de laatste tien minuten sloegen ze twee keer toe (1-2) en kwam er voor de geelzwarten een einde aan een lange reeks van mooie seizoenen in 2F.

In de beginfase waren de verre inworpen van Thijs van Klij een gevaarlijk wapen. Dat leidde in de zesde minuut tot een vrije kans voor Youri van Blanken, maar diens schot was te slap om keeper Erik Kuysten te passeren. Het antwoord van SV Capelle bestond uit een schuiver van Vedad Hadzic, die rakelings naast de paal verdween.

Explosie van vreugde

Na een kwartier slaagden de bezoekers er niet in de bal uit hun zestienmetergebied weg te werken en van dichtbij zorgde Dick Kooijman voor een explosie van vreugde: 1-0. De thuisclub was erg strijdlustig en zat elke speler van de gasten die in balbezit kwam fel op de huid.

SV Capelle was technisch vaardiger maar voetbalde te lauwtjes om potten te kunnen breken. Pas op het halve uur was er een korte fase waarin de bezoekers aan de poort rammelden, maar SV Meerkerk was telkens bijtijds terug om de boel af te grendelen.

Voor ruim zeshonderd toeschouwers controleerde de thuisclub de wedstrijd, maar dat leverde niet meer op dan een door Kooijman gemiste kans.

Vierde spits

Na de thee was het initiatief volledig bij de gasten, die een vierde spits naar het front stuurden. SV Meerkerk liep alleen maar achteruit en was geen schim meer van het elftal van voor de pauze. Niettemin had de ploeg via een kopbal van Ruud Vink en een vrije kans van Kooijman de beslissing moeten forceren.

Rode kaart

Wegens natrappen kreeg Jurgen van Selst twintig minuten voor tijd een rode kaart. Ondanks de numerieke minderheid gingen de blauwen steeds beter ballen. Uit een vrije trap zorgde Hadzic voor de gelijkmaker en vier minuten voor tijd schoot Isak Dedic de winnende treffer diagonaal in de verste hoekje: 1-2.

"Op karakter konden we veel compenseren, maar deze tegenstander had veel meer gogme", vond interim-coach Arwin van Dijk. "Toen SV Capelle na rust met vier spitsen ging voetballen, wisten we het niet meer. We zakten veel te diep in en zijn niet meer in ons spel gekomen. SV Meerkerk heeft deze nederlaag volledig aan zichzelf te wijten."