Jan van Arckel-renners naar NK

regio • Ook bij de nieuwelingen en junioren zal RC Jan Arckel vertegenwoordigd zijn bij het Nk-wielrennen op de weg op zondag 24 juni in het Zeeuwse Philippine. De strijd zal zwaar worden, want in Zeeland heeft de wind vrij spel en er zijn drie kasseienstroken in het parcours opgenomen. Bij de nieuwelingen koersen voor JvA: Jens Bassa (Noordeloos), Joël Nederveen (Hardinxveld), Delano Swenne (Heukelum) en Timo de Zeeuw (Molenaarsgraaf). De clubkleuren worden bij de junioren verdedigd door Dylan van Beuzekom (Ameide) en Geert van Kappel (Sleeuwijk). Ook Rosanne van Rees (Groot-Ammers, nieuwelingen-dames) en Thirza Korevaar (Groot-Ammers, junioren-dames) hebben zich geplaatst voor het NK.


Stefan Verhoeff 22e in Parel Veluwe

harderwijk • De Groot-Ammerse wielrenner Stefan Verhoeff is 22e geworden in de klassieker Parel van de Veluwe. De winst ging naar Jelle Wolsink uit Hengelo.


Daan Hartog vijfde in Fijnaart

regio • De Jan van Arckel-jeugdrenners koersten zondag in Fijnaart. In categorie 4 moest Mees Bassa (Noordeloos) na twee ronden de kopgroep laten gaan. Daan Hartog (Giessenburg) handhaafde zich wel vooraan en kwam als vijfde over de meet. Mees werd elfde. In categorie 5 probeerde Merel Hartog (Giessenburg) te ontsnappen, maar haar aanval werd de kop ingedrukt. Wat resteerde was de veertiende plek.


Menno Vonk 33e in Nieuwendijk

nieuwendijk • Jan van Arckel-junior Menno Vonk (Meerkerk) werd zaterdag 33e in het criterium van Nieuwendijk. Zijn ploeggenoten Ruben Blom (Tienhoven) en Patrick de Jong (Noordeloos) klasseerden zich respectievelijk als 37e en 39e.


PV De Snelvlucht

ameide • De wedvlucht Asse Zellik is bij De Snelvlucht gewonnen door M. Jansen. Een duif van Carl Peterse werd als tweede geklokt.