• De band Relion.
• De band Relion. Foto: Marieke J. van Dijk

Slingeland Festival: 'SamenLeven'

alblasserwaard • Van 22 tot en met 24 juni vindt het Slingeland Festival weer plaats bij de Slingelandse Plassen in Goudriaan.

Dit jaar is het thema 'SamenLeven'. 'Hiermee proberen we de kerken in de Alblasserwaard meer te verbinden en zo ons christen-zijn nog directer in de praktijk te brengen', stellen de organisatoren. Op vrijdagavond trappen jongeren van kerken uit de Alblasserwaard af met de sponsoractie Nacht Zonder Dak. Deze actie wordt gehouden in samenwerking met Tear en is van 19.00 uur tot 7.00 uur. De tieners brengen een nacht door in een zelfgebouwen 'krot' en laten zich daarvoor sponsoren door familie, vrienden en buren.

Zaterdagmiddag treedt om 15.30 uur zang- en theatergroep Kids & Teens op. De kinderen vertellen met zang, dans en theater over God. Aansluitend is er rond 17.00 uur de mogelijkheid wat te eten en een spelletje te spelen in afwachting van het optreden van Reyer wat begint om 20.00 uur. Reyer treedt op met zijn Hoop in mij Tour en aanbidt in zijn liederen God. Hij stond eerder al op de EO Jongerendag en enkele nummers van hem verschenen ook in de de Opwekkingsbundel. Na het concert is er gelegenheid elkaar te ontmoeten en te spreken bij het kampvuur. Kees Nap verzorgt hier een inleiding.

Zondagmiddag 24 juni is de afsluiting, traditioneel met een openluchtdienst. Arie de Rover gaat hierin voor en de muzikale begeleiding wordt verzorgd door de band Relion. De dienst begint om 14.30 uur. Meer info:


q www.hartvoordewaard.nl