Open tuin Arkel

arkel • Natuur- en vlindertuin De Punt in Arkel is van 10.00 tot 16.00 uur te bezoeken; er worden rondleidingen gegeven. Het startpunt is op het pleintje naast Wereldwinkel de Punt Arkel, Schotdeuren 52.


Voorlezen aan baby of peuter

giessenlanden • Tijdens Boekstartbijeenkomsten in Giessenburg en Arkel gaan deelnemers interactief aan de slag met voorlezen aan baby's of peuters. Centraal staat de vraag: 'Waarom is voorlezen aan de allerkleinsten zo belangrijk en welke boekjes gebruik je hiervoor?' Consulente Inge van der Kolk van de Bibliotheek AanZet vertelt er over en neemt boeken mee.

Op vrijdag 15 juni, 8.30 tot 9.30 uur is er een boekstartbijeenkomst in Servicepunt Arkel. Op vrijdag 22 juni van 8.45 tot 9.45 uur is Inge in De Dorpskamer in Giessenburg. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Baby's en peuters zijn ook welkom. Info: www.debibliotheekaanzet.nl.


Koor gezocht voor voorprogramma

hardinxveld-giessendam • Op zaterdag 20 oktober brengt Kamerkoor Canticum Amicorum uit Hardinxveld-Giessendam het programma Muzikale Sche(r)ts: een mix van geestelijke en niet-geestelijke werken. Het koor biedt voor het eerst andere koren de gelegenheid op te treden in een speciaal voorprogramma. Hiervoor is Canticum Amicorum op zoek naar jeugd- of jongerenkoren die graag een kijkje achter de schermen van een kamerkoor krijgen. Naast de mogelijkheid om op deze manier de achterban te verbreden, kan het jeugd- of jongerenkoor zich ook laten scholen door dirigent Patrick van der Linden. Meer info: www.canticumamicorum.nl.


'Borstkanker in de familie. Wat nu?'

gorinchem • Het mammacareteam van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem houdt maandag 25 juni van 19.30 tot 21.15 uur een bijeenkomst over 'Borstkanker in de familie. Wat nu?'. De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp, vooral (ex)borstkankerpatiënten en familie van (ex)borstkankerpatiënten. Naast lezingen worden ook rondetafelgesprekken gehouden. Aanmelden of meer info: mammab1@rivas.nl of 0183-644818.


Diabetescafé

gorinchem • Tijdens het Diabetescafé op donderdag 21 juni in woonzorgcentrum Bannehof, Voermanstraat 169 in Gorinchem, gaan de deelnemers zelf aan de slag met het lezen van etiketten en het leren rekenen met koolhydraten. Het programma duurt van 19.30 tot 21.00 uur, inloop vanaf 19.15 uur. Vooraf aanmelden is noodzakelijk: diabetescafe.gorinchem@gmail.com of 0183-76 05 21.


Lotenverkoop Symphonia

hoogblokland • Op dinsdagavond 19 juni worden er met muzikale begeleiding van de fanfare en de drumband van Symphonia weer huis-aan-huis loten verkocht in Hoogblokland. De opbrengst is onder meer voor opleiding van jeugdleden en aankoop van instrumenten. Er worden 2500 loten verkocht en de uitslag wordt bekend gemaakt op de Symphoniabazar op zaterdag 29 september.