Beeldhouwen in Groot-Ammers

groot-ammers • In juli en augustus organiseert beeldhouwer Piet Versteeg op de zaterdagen, maandagen en donderdagen workshops intuïtief beeldhouwen in steen. De deelnemers kunnen zelf in overleg de data bepalen.

Intuïtief beeldhouwen is een werkwijze waarin de uiteindelijke vorm ontstaat uit een direct contact tussen steen en gevoel. "Het ontspannen en intuïtief werken vanuit de steen vormt de basis van de workshop", licht Piet Versteeg toe.

Ervaring om deel te nemen aan de workshops is niet vereist. De hardheid van de stenen wordt afgestemd op de wensen van de deelnemers. Het gewicht van de steen zal ongeveer vijf tot twintig kilo zijn. "Ook om ervoor te zorgen dat één en ander lichamelijk niet te zwaar wordt en dat het eindresultaat meestal binnen een drie tot vierdaagse workshop gehaald kan worden. De prijs van de steen is vanaf circa 3,50 euro per kilo."

Gereedschappen

De workshops worden in Groot Ammers in de open lucht gegeven. Er is een ruimte voor koffie/thee en een ecologisch toilet. De beeldhouwbokken en (hand)gereedschappen worden gedurende de workshopdagen ter beschikking gesteld.

Tarieven

De workshopdagen beginnen om 9.30 uur en eindigen rond 16.30 uur. De tarieven zijn 50 euro per persoon per dag. Bij boeking van drie dagen is dit 140 euro en voor vier dagen 180 euro.

De workshopdagen kunnen aanééngesloten zijn of met onderbreking. Voor meer informatie en/of aanmelding: phversteeg@planet.nl.