Afbeelding
Foto: Politie

Politie dumpt afval in tuinen vandalen

nieuwpoort • De politie heeft in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 juni in Nieuwpoort zwerfafval van hangjongeren gedeponeerd in de tuinen van hun huisadres.

De opmerkelijke actie komt voort uit frustratie van de politie, omdat de jongeren al langere tijd voor overlast zorgen. "Vanmorgen vroeg aanschouwden we enigszins verdrietig de 'oogst' van vannacht en besloten we het over een andere boeg te gooien: we brengen terug wat 'vergeten' is!", aldus de politie op Facebook.

Normaal wordt het zwerfafval op maandagochtend opgeruimd door een bejaarde buurtbewoner, maar nu staken de twee surveillerende agenten zelf de handen uit de mouwen. Gewapend met handschoenen en twee vuilniszakken werd alles opgeruimd. Bij een achtergebleven jongere die lag te slapen in zijn auto, stopten de agenten afval dat rond zijn voertuig lag onder de ruitenwissers.

Harde kern

De politie verspreidde het verzamelde vuil in de voortuinen van enkele jongeren van de harde kern die de twee agenten eerder die nacht daar hadden gezien. "Wellicht dat het kwartje aldus vroeg of laat valt", meldt de politie op Facebook.

De agenten voegden er meteen een waarschuwing aan toe: "En voor de jongeren die nu menen de dans te zijn ontsprongen: de volgende keer zijn jullie aan de beurt. We weten waar je huis woont en waar je bed slaapt." Eerder viel hangjeugd ouderen lastig. Ze bedreigden en intimideerden senioren, vernielden spullen en blokkeerden de weg voor ouderen met een rollator.