SteDoCo voelt zich nog niet verslagen

hoornaar • SteDoCo verloor dinsdagavond in de nacompetitie met 0-1 van Capelle. Zaterdag volgt de return. De winnaar van het tweeluik is volgend seizoen derdedivisionist, de verliezer krijgt nog een herkansing tegen de verliezer van Ajax-Hoek. Hoek won in Amsterdam toch wel enigszins verrassend met 1-3.

Voor rust was SteDoCo de bovenliggende partij en hadden de Alblasserwaarders de score moeten openen. Na de thee gaf Capelle de toon aan en wist uit een van de spaarzame kansen de belangrijke ene goal van de wedstrijd te scoren. "Met een doelpunt verschil winnen in Hoornaar is absoluut nog geen garantie", vond SteDoCo-trainer Frans Adelaar direct na afloop. "De nacompetitie is nog niet gespeeld. Wel jammer dat we ons niet beloonden in de eerste helft. In de tweede helft vloeiden onze krachten weg en hadden we duidelijk last van de verlenging in Zwolle. En toen we op achterstand kwamen, werkte de vermoeidheid dubbelop. Richting komende zaterdag hebben we een dag extra rust. Dat komt goed uit."

Zijn pupil Jesse Wielinga trok dezelfde conclusie. "Dit is zuur. Capelle is een stugge, fysiek sterke ploeg om tegen te spelen. In de eerste helft lieten we kansen op de openingsgoal liggen. Maar met ons vechtvoetbal zijn we nog niet verslagen."

Overigens kregen de ruim 700 toeschouwers, ondanks het feit dat de kansen op één hand waren te tellen, een aangename pot voetbal te zien. Bram de Bruin poeierde de bal in de 61e minuut onhoudbaar achter SteDoCo-doelman Mark Smith. Korte tijd later was Jordey van Dam dichtbij de gelijkmaker, maar de Hoornaarse topscorer zag zijn schot op de bovenkant van de lat belanden.


Theo Sprong