Digitaal Inloopspreekuur

lexmond • Op 7 juni in Lexmond en op 19 juni in Ameide is er een speciale editie van het Digitaal Inloopspreekuur. In de bibliotheek worden bezoekers geholpen met de vakantievoorbereiding. Met de VakantieBieb mogen ruim 60 e-books geleend worden. Alle ins en outs over navigeren met de smartphone worden besproken.

In Servicepunt Lexmond is er elke eerste donderdag van de maand en in Ameide elke derde dinsdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur een Digitaal Inloopspreekuur. Hier kan iedereen terecht met vragen over het gebruik van internet en digitale media en bijvoorbeeld e-readers, smartphones of tablets. Het is gratis toegankelijk en vooraf aanmelden is niet nodig.


Opbrengst collecte

regio • De collecte voor het Longfonds bracht in Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk 2800,60 euro op en in Groot-Ammers 1759,94 euro. De collecte voor VBOK/Siriz bracht in Langerak, Nieuwpoort, Groot-Ammers en Streefkerk 2028,88 euro op. In Langerak wordt voor deze collecte een coördinator gezocht. Meer info: grethavanbruchem@gmail.com.


Alzheimer Café

gorinchem • In de dagbehandeling van verpleeghuis Het Gasthuis aan de Banneweg 57 in Gorinchem is dinsdag 12 juni van 19.30 tot 21.30 uur een ontmoetingsavond van Alzheimer Café Gorinchem. De lezing wordt verzorgd door Constance Vrijhof. Als oefentherapeut merkt zij dagelijks hoe bewegen het lichaam kan stimuleren, maar ook de invloed van het hoofd op bewegen en andersom. Ronnie Gardiner heeft een gestructureerde methode ontwikkeld, waarbij het ritme van de muziek wordt ingezet om beweging, spraak, concentratie, geheugen en coördinatie te stimuleren. Deze avond zal er uitleg gegeven worden over hoe deze methode de hersenen stimuleert.


Oud papier

lexmond • Er wordt in Lexmond oud papier opgehaald op woensdag 13 juni. De papiercontainers graag om 17.00 uur aan de weg plaatsen.


Taalcafé in de bibliotheek

groot-ammers • Degenen die graag Nederlands willen spreken, met taal willen oefenen of ervaringen uit willen wisselen zijn welkom bij het Taalcafé in Bibliotheek Groot-Ammers. Het Taalcafé is een bijeenkomst waarin je met elkaar bezig bent met de Nederlandse taal. Op 14 en 28 juni en op 12 juli kunnen taalleerders van 13.00 tot 14.30 uur in Bibliotheek Groot-Ammers terecht.

"Dit is een welkome aanvulling op de lessen Nederlands die ze al volgen, want een paar uurtjes les per week is niet genoeg om de taal echt onder de knie te krijgen", aldus Remko Jas van de Bibliotheek AanZet. Tijdens het Taalcafé verbeteren de aanwezigen samen met vrijwilligers de taalvaardigheid in het Nederlands. De gesprekken gaan over actuele onderwerpen uit de krant of over het dagelijkse leven, maar ook kan zelf een gespreksonderwerp worden gekozen. Verder worden er taalspelletjes gedaan, Nederlandstalige liedjes gezongen en staat toneelstukken lezen op het programma. Vooraf aanmelden is niet nodig.