SteDoCo door na thriller tegen Berkum

zwolle • Voor SteDoCo-trainer Frans Adelaar was het genieten geblazen op sportpark Vegtlust. Zijn ploeg won na 120 minuten en een spannende penaltyserie van Berkum.

"Een wedstrijd met alles erop en eraan. Hier is voetbal voor bedoeld", genoot de gewezen prof na. Hij zag SteDoCo fantastisch starten. Met Remco Buist en Joran Schröder als voorwaartsen stonden de Alblasserwaarders binnen twintig minuten op een florissante 0-2 voorsprong. Jordey van Dam en Jesse Wielinga waren trefzeker.

De 0-2 ruststand leek ook in de tweede helft eenvoudig te kunnen worden vastgehouden. Totdat Joran Schröder vermoeid en met een lichte liesblessure moest worden gewisseld. Morris van den Brink heette zijn vervanger. Voor Berkum het sein om alle voorzichtigheid definitief van zich af te gooien. Met resultaat, want een klein kwartier voor het officiële einde scoorde Jason Huisman 1-2. Niet veel later begonnen beide hoofdklassers aan de verlening van 2x15 minuten. Een volgens Adelaar gemakkelijk gegeven strafschop werd door Marc van der Meulen binnen geschoten en SteDoCo had nog een kwartier om de schade te herstellen.

Clubtopscorer Jordey van Dam redde SteDoCo door in minuut 111 de 2-3 op het scorebord te koppen. In de laatste seconde raakte Van Dam nog de paal en toen strafschoppen moesten de beslissing brengen. Morris van den Brink velde in penalty 18 het vonnis over de Zwollenaren en het tweeluik met Derde Divisionist Capelle wacht.