• Streefkerk kreeg de nul niet van het bord.
• Streefkerk kreeg de nul niet van het bord. Foto: Jan Volwerk

Streefkerk is al snel klaar

sprang-capelle • Streefkerk is snel klaar in de nacompetitie om promotie naar de tweede klasse. SV Capelle bleek met 2-0 te sterk.

De Strevelanders brachten te weinig en sloten daarmee een mooi seizoen naar hun smaak iets te vroeg af. "We hadden een heel ander beeld bij de wedstrijd van vandaag", verwoordde Christiaan de Jong zijn teleurstelling na het duel. "Zij speelden precies zoals we hadden verwacht en in de eerste helft deden we niet voor hen onder. Maar het viel voor ons een paar keer verkeerd." Daarmee doelde de aanvoerder, die na de zomer overstapt naar Nieuw-Lekkerland, op een eventuele strafschop voor Streefkerk die niet werd toegekend en een bal die over de achterlijn zou zijn geweest bij de eerste goal.

Kopkansen

Trainer Maarten van Gastelen coachte zijn laatste wedstrijd voor Streefkerk en telde in de eerste helft kopkansen van Vedad Hadzic (SV Capelle) en Andy van Vugt. "Verder werd er weinig gecreëerd. Na rust wilden we meer via de flanken gaan spelen. Helaas schoten de voorzetten tekort. Met een lucky goal komen zij dan op 1-0. Bij ons ontbrak vandaag simpelweg de overtuiging."

Voor de openingstreffer werd Lennert de Vries weggestuurd. Hij kapte zijn tegenstander uit, maar zijn schot stuitte op de benen van doelman Erik Kuysten. Even later was Joey van der Vlist doorgebroken en werd in de rug gelopen door Justin van Ark. Scheidsrechter Düzdüsen zag er niets in.

Voor SV Capelle was de 39-jarige Jurgen van Selst met twee goals matchwinner.


Marco van Vlijmen