• Ongeloof na de uitschakeling van De Zwerver.
• Ongeloof na de uitschakeling van De Zwerver. Foto: Richard van Hoek

Mirakel in Kinderdijk: Altena bij De Zwerver van 3-0 naar 3-4

kinderdijk • De Zwerver kwam zaterdag in het eerste duel in de nacompetitie voor promotie van een koude kermis thuis. Tegenstander Altena zorgde voor een waar mirakel en draaide een 3-0 achterstand nog om naar een 3-4 overwinning.

De ontgoocheling lag bij De Zwerver na de bizarre wending van 3-0 naar 3-4. Nadat de zinnen bij elkaar waren geraapt, zei trainer Edward Knook: "Het eerste halfuur speel je Altena helemaal kleurenblind. Maar een wedstrijd duurt geen halfuur, maar negentig minuten plus. Als de tegenstander dan heel opportunistisch speelt, moet je als team blijven spelen en dat hebben we nagelaten. Toen Altena de 3-3 maakte, had ik nog steeds niet het gevoel dat we gingen verliezen. Alleen dat gebeurde wel", viel de uitkomst voor De Zwerver naar de verkeerde kant.

Anderzijds bleef Knook realistisch. Wij zijn dit seizoen tweede geworden en pakten twee periodetitels. We hebben het niet vandaag laten liggen, maar in de eerste acht wedstrijden met acht punten. Anders waren we kampioen geweest. We hebben een mooi seizoen gehad", besloot de trainer van De Zwerver.

Binnen no-time

Er kon rustig gesteld worden dat het een mirakel was, dat Altena nog terug was gekomen van een schier onoverbrugbare achterstand. Binnen no-time stond het al 1-0 in Kinderdijk na een steekpass van Redouan El Akchaoui op Guido Luiten, die keeper Bas Visser met een fraai stiftje verschalkte. Nadat de goalie van Altena nog redde op een vrije inzet Akchaoui, was het op het kwartier al 2-0. Fraai schoot Robert Kuijpers de treffer in het dak van het doel. Na twintig minuten leek het al helemaal gedaan met de ontredderde Nieuwendijkers. Luiten plantte de 3-0 in de verre hoek.

Wonderlijk genoeg liet De Zwerver vervolgens Altena toch in de wedstrijd komen en uit een geslaagde aanval schoof Patrick Zwart de 3-1 binnen. Op een psychologisch belangrijk moment viel op slag van rust zelfs de 3-2, nadat Edwin Pluister van afstand de bal vol op de slof nam. Na de rust bleef Altena jagen op de gelijkmaker. Ook bracht trainer Richard van Gils van Altena een extra target man met Kennith Kops. Eerste duwde keeper Bas Bijkerk nog miraculeus een schuiver van Ayhan Uslu uit de hoek. Uit de hoekschop sloeg Altena echter genadeloos toe met een achterwaartse kopbal van Kops en de 3-3. Het leverde een zinderend slot op, waarin beide ploegen op zoek gingen naar de winnende goal en de zenuwen door de keel gierden. In de blessuretijd was het Altena dat het potje nog op fraaie wijze uithaalde. Met een kopactie à la Bep Bakhuis kopte Uslu uiterst fraai de 3-4 voor Altena binnen en was de deceptie bij De Zwerver compleet.