• Het lukte voor De Alblas wéér niet in de nacompetitie.
• Het lukte voor De Alblas wéér niet in de nacompetitie. Foto: Rick den Besten

Effectiever Hardinxveld wint met 4-2

De Alblas sneuvelt weer vroeg

hardinxveld-giessendam • Na vorige keren Sleeuwijk en GDC bleek ditmaal Hardinxveld voor een defensief kwetsbaar De Alblas te sterk. Via een 2-0 ruststand behaalde Hardinxveld een terechte 4-2 overwinning.

Al negen jaar voetbalt Hardinxveld in de tweede klasse. Die langere ervaring met meer weerstand was te merken. De Alblas kwam effectieve kwaliteit tekort tegen de directer voetballende thuisclub.

Hardinxveld-trainer Arjan de Vries was tevreden: "Dit is een goede eerste stap. Onze eerste helft was overtuigend. Die penalty direct na rust was een dreun, maar gelukkig werd het meteen 3-1. Daarna speelden we te snel de lange bal en na 3-2 werd het nog link. De vermoeidheid sloeg toe en je ziet hoe loodzwaar zo'n nacompetitie is. Gelukkig zitten we na dat schitterende vierde doelpunt met 4-2 in de volgende ronde."

Kwetsbaar

De Alblas-trainer Leo Dekker was teleurgesteld: "Achterin waren we kwetsbaar. We kregen al vroeg twee suffe tegengoals. En dan krijg je snel na rust via een penalty de 2-1 en dan sta je even later zo zwak te verdedigen dat het meteen 3-1 wordt. Dan zijn de illusies weg. Bij 3-2 kon het nog wel, maar over het geheel genomen was De Alblas onvoldoende. We hebben het vereiste niveau niet gehaald. Zoals we middenin de competitie na de eerste periodetitel ook een paar maanden dwars door de ondergrens zakten. Zo kom je niet in de tweede klasse."

Al na acht minuten nam Hardinxveld de leiding. Vincent van Lopik schoot mooi raak: 1-0. Uit een pass van hem liep de thuisclub na 19 minuten tot 2-0 uit. Richard Zwakhals brak door en rondde af: 2-0. Een kwartier later ontsnapte De Alblas aan een ruimere achterstand. Niels Nomen knalde tegen de lat. Wegens onbedoeld gevaarlijk spel werd De Alblas-aanvaller Gert Zuidgeest met geel zwaar bestraft. Dat zou Zuidgeest ver na rust noodlottig worden.

Penalty

Scheidsrechter Ernst Beumer uit Dongen zorgde ervoor dat de spanning snel na rust terugkwam. Als één van de weinigen zag hij in een actie van Hardinxveld-rechtsback Job Werkman een penalty. Stefan Bakker benutte het presentje dankbaar: 2-1. Anderhalve minuut later was het echter al 3-1. Een knal van Aron van Andel werd van richting veranderd en verdween in doel: 3-1. Toch kon De Alblas blijven hopen, want Hardinxveld viel terug. Een schot van Rhaudy Diamant verdween via verdediger Werkman bijna in doel. Na een verre pass van Erwin van der Heijden en aangeven van Gert Zuidgeest schoot Stefan Bakker rakelings voorlangs. Hardinxveld wankelde maar kreeg zelf ook een mooie kans, doch Richard Zwakhals schoot onzuiver. Halfweg de tweede helft kwamen de aandringende gasten verdiend tot 3-2 terug. Na een voorzet van invaller Richard van den Berg stuitte Stefan Bakker nog op keeper Marc Koning, maar Gert Zuidgeest schoot fraai alsnog raak: 3-2. Een domme overtreding van Gert Zuidgeest tegen keeper Koning kostte hem zijn tweede gele kaart. Met tien man kreeg De Alblas aan het begin van de blessuretijd de nekslag. Invaller Adi Jogic knalde schitterend 4-2 binnen. Voor het derde jaar achtereen kon De Alblas de promotie-aspiraties in de nacompetitie niet waarmaken.