Noordeloos nu officieel Kanjerdorp

noordeloos • Noordeloos mag zich sinds donderdag officieel Kanjerdorp noemen. Deze dag werd de eerste Kanjertegel bij het zwembad gelegd na toespraken van wethouder Jan de Groot, Wico Blokland van de School met de Bijbel en Sabine Louwerens, die de Kanjertrainingen verzorgde.

Omdat naast de school ook alle sportclubs en kerkelijke clubs de Kanjertraining gevolgd hebben, haalt Noordeloos deze onderscheiding binnen. Het Kanjerinstituut en ook de Dienst Gezondheid en Jeugd vinden deze samenwerking zo bijzonder en waardevol dat ze Noordeloos het eerste Kanjerdorp noemen. Naast het zwembad ontvingen alle geledingen die deelgenomen hebben aan de Kanjertrainingen ook een Kanjertegel; voetbal, gym, de drie kerkelijke gemeentes, KDV Bobbi, BSO de Nemo's, en de peuterspeelzaal. Alle kinderen mochten na het leggen van de eerste tegel een ijsje halen om deze feestelijke gebeurtenis te vieren.

Is de Kanjermethode bedoelt om pesten te voorkomen? "Nee, daar is de Kanjertraining niet voor bedoeld", aldus Kanjerteam Noordeloos. "Met de Kanjertraining leren kinderen zich op een positieve manier te handhaven in sociaal stressvolle omstandigheden. Onder het motto: wat je meemaakt is interessant, vervelend of naar, maar hoe je ermee omgaat is belangrijker, dat vormt je. Kernwoorden van de Kanjertraining zijn: vertrouwen, rust en wederzijds respect, sociale redzaamheid, ouderbetrokkenheid, burgerschap, gezond gedrag en duurzaamheid. Noordeloos heeft een Kanjerteam. Hier zit van iedere geleding een afgevaardigde in. Het team blijft bestaan. "Hopelijk zullen steeds meer jeugdwerkers de Kanjertraining volgen. Er blijft genoeg te doen om deze titel te behouden."