• Eén van de eerste edities van de Boelmarkt.
• Eén van de eerste edities van de Boelmarkt. Foto: Aangeleverd

Nieuwe locatie Boelmarkt Meerkerk

meerkerk • De Boelmarkt in Meerkerk vindt zaterdag 2 juni vanaf 9.00 uur voor de eerste keer op een nieuwe locatie plaats: Energieweg 3.

Reden voor deze verplaatsing zijn de uitbreidingswerkzaamheden aan de hervormde kerk. 'Er zijn nog meer spullen dan voorgaande jaren ingezameld, dus de extra ruimte die de markt hier heeft gevonden komt goed van pas', melden de organisatoren. De eerste Boelmarkt werd gehouden op het terrein van Fa. Den Otter aan de Zouwendijk en bleef daar tot 2002. Daarna werd de boelmarkt verplaatst naar het Kerkplein naast de hervormde kerk, waar de markt tot en met 2017 jaarlijks gehouden werd.

Sinds de eerste Boelmarkt op 19 juni 1976 haalde de Hervormde kerk van Meerkerk ruim 600.000 euro op. In eerste instantie werd er geld ingezameld voor de financiering van de bouw van het kerkelijk centrum Het Anker. Dat werd opgericht om jeugdwerk en andere kerkelijke aangelegenheden een vaste plek te bieden. De huidige opbrengst komt ten goede aan de uitbreiding en verbouwing van het kerkgebouw, die inmiddels gestart is.

Veel Meerkerkers bieden tijdens de talentenveiling hun beste kunnen te koop aan voor het goede doel. 'Dé kans om je buurman ook een keer jouw gazon te laten maaien, de slager voor je laten koken, een huiskamerconcert laten geven door dorpsgenoten of een ritje te maken in de snelle sportauto van je dorpsgenoot.' De talentenveiling is al jaren een succesnummer op de Boelmarkt. Verder is er een verloting, zijn er (zelfgemaakte) versnaperingen te koop en worden de bijzonderste items per opbod verkocht (vanaf 10.30 uur).