Afbeelding

1 Wie is Claudia Straathof?

Claudia Straathof (42) is sinds kort vrijwilligerscoördinator in de gemeente Giessenlanden. Ze deed dit werk al enige tijd in Molenwaard.

Claudia: "Ik ben sinds 2013 vrijwilligerscoördinator voor de gemeente Molenwaard. Op weg naar Molenlanden is mij gevraagd alvast enkele uren per week te starten met het coördineren van vrijwilligerswerk in Giessenlanden. Ik vind dit erg leuk, aangezien ik in Hoogblokland woon."

2 Wat houdt jouw werk als vrijwilligerscoördinator in?

Claudia: "Gezien de ontwikkelingen van de laatste jaren op het gebied van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) zal er een steeds groter beroep op vrijwilligers worden gedaan. Het wordt, onder andere, mijn taak om vrijwilligers te werven en te selecteren en, wat minstens zo belangrijk is, te motiveren en aan boord te houden."

3 Waarom wil je er meer bekendheid aan geven?

Claudia: "Ik wil graag de vrijwilligersorganisaties leren kennen. Ik wil graag van hen horen hoe zij werken. Ik verzoek deze organisaties dan ook om contact met mij op te nemen, zodat we kunnen kennismaken en onderzoeken wat we voor elkaar kunnen betekenen en hoe ik hen kan ondersteunen."

4 Waarom is vrijwilligerswerk nodig?

Claudia: "Vrijwilligerswerk is leuk en nuttig. Je krijgt waardering en voldoening, betekent iets voor een ander, je leert nieuwe mensen kennen of doet ervaring op."

5 Hoe kan men zich aanmelden of informatie opvragen?

Claudia: "Dit kan via 06-46762827 of claudia.straathof@vrijwilligerswerkmolenwaard.nl."