NK-zilver voor Melanie Bron

haaksbergen • Melanie Bron (14) heeft op het Nederlands kampioenschap BMX van de Nederlandse Fietscross Federatie de zilveren medaille behaald in de klasse girls 14-15 jaar. Het was sowieso een bijzondere dag voor de Schelluinse familie, want ook moeder Wendy, vader Richard en dochter Celine plaatsten zich voor het NK. Celine (16) reed -als jongste deelnemer- voor het eerst in de leeftijdsklasse 16 jaar en ouder. Ze haalde knap de finale, waarin ze achtste werd. Wendy (47) eindigde als zevende in de categorie cruiser dames 17 jaar en ouder. Richard reed voor het eerst een grote wedstrijd. Hij kwam ondanks een goed optreden net niet door de voorronden heen.


Tomas Henke naar Peursum

giessenburg/schelluinen • Robin Peursum trok recent zijn aangekondigde terugkeer van Schelluinen naar Peursum in, Tomas Henke gaat deze overstap wel maken. Henke, oud-speler van SteDoCo, komt komend seizoen de selectie van zaterdagvierdeklasser versterken.


Bakker, De Groot en Kroeze naar Ameide

ameide • Robbert Bakker en Ruud de Groot spelen komend seizoen weer in Ameide. De spits en doelman komen over van respectievelijk Brederodes en Nivo Sparta. Trainer Gert-Jan Westerhoud houdt nog een slag om de arm. "Ik ken de verhalen ook, maar ik wacht nog even af. Die spelers moeten eerst maar echt op het veld staan bij ons." Ook Kevin Kroeze komt naar sportpark Meihoven. Kroeze zou bij zijn club Brederodes in een lager elftal gaan voetballen, maar maakte zaterdagmiddag bij de periodekampioen bekend dat hij voor Ameide kiest.


Dekker-broers naar Schelluinen

schelluinen • Met de SVW-ers Nick (19) en Menno Dekker (17) heeft derdeklasser Schelluinen het elftal nieuwelingen voor volgend seizoen compleet. Zij speelden in de jeugd ook al voor Schelluinen en komen over van SVW.


Van Rees wint in 'eigen huis'

arkel • Christiaan van Rees (Groot-Ammers) heeft zaterdag in categorie 6 de landelijke jeugdcompetitiewedstrijd MTB in Arkel gewonnen. Dit na een felle strijd met Jelte Jochems. Isis Versluis (Meerkerk) reed bij de meisjes naar een mooie tweede plaats in categorie 1.


Van Wilgen wint

heeswijk-dinther • De Arkelse Dieke van Wilgen heeft bij de junior-vrouwen de NL-cup mountainbikewedstrijd in Heeswijk-Dinther gewonnen. Haar ploeggenoot Jesse Bikker (Hoogblokland) eindigde als vijfde bij de elite/beloften.


Jens van den Dool in Vredeskoers

hoogblokland • De Hoogbloklandse wielrenner Jens van den Dool (19) is door bondscoach Peter Zijderveld geselecteerd voor de Vredeskoers, die deze week wordt verreden in Tsjechië. De Vredeskoers staat bekend als één van de zwaarste rittenkoersen voor beloften.