Schelluinen onderuit bij DFC

dordrecht • Een ongemotiveerd Schelluinen kreeg op de laatste speeldag in 3C Zuid I met 4-2 klop van DFC. Een uitslag waar trainer Philip den Haan zich ondanks de knappe negende plek in de eindrangschikking oprecht aan kon storen. "Laat ik vooropstellen dat ik onze directe handhaving enorm koester. Het is knap dat we na de toch wel lucky promotie van vorig jaar het derdeklasseschap behouden. Maar vandaag hadden we de nederlaag eigenlijk net zo goed schriftelijk af kunnen doen." Bart Kragten en Laurens Lingen scoorden voor Schelluinen

Ammers met vertrouwen nacompetitie in

groot-ammers • Groot-Ammers mag zich gaan opmaken voor een allesbeslissende nacompetitiewedstrijd om weer terug te keren naar de derde klasse. Dat doet het met vertrouwen, nadat ook Rhelico thuis met grote cijfers werd verslagen (7-1). Doelpunten van Koos Pott, Floris Renes (penalty) en Dierk Lekkerkerker zorgden voor een 3-0 ruststand op Gelkenes. Na de tegentreffer van Rhelico, liep de thuisploeg in de laatste vijf minuten nog uit naar 7-1 dankzij goals van Ricky Eijkelenboom (2x), Joost Schaap en Sam Beekman.

Kampioen Arkel sluit goed af

meteren • Kampioen Arkel boekte zaterdagmiddag in Meteren alweer de 21ste competitiezege van het seizoen. MVV'58 werd door twee treffers van Remie Schuurman met 0-2 geklopt.

Peursum besluit met negenklapper

giessenburg • Dankzij een 9-1 zege op Well kon trainer Denny van Geffen zaterdag met een glimlach afsluiten als trainer van Peursum. Voor de tweede keer dit seizoen maakte Martijn Rietveld vijf goals in één wedstrijd. Al na dertien minuten stond de thuisploeg op een riante 3-0 voorsprong. Bij het rustsignaal was die score al verdubbeld, terwijl goals van Mitchell Huisman (3x) en Marnik Korevaar uiteindelijk zorgden voor de grootste overwinning van Peursum dit seizoen.

Noordeloos gelijk tegen Kerkwijk

noordeloos • In het (voorlopig) laatste duel onder leiding van trainer Laurens Gerlich speelde SV Noordeloos zaterdag met 1-1 gelijk tegen hekkensluiter Kerkwijk. De thuisploeg kon een 1-0 voorsprong, tot stand gekomen na een treffer van Sven Hordijk, niet over de streep trekken. Waar er legio kansen waren voor de thuisploeg, tikten de bezoekers in de blessuretijd nog de gelijkmaker binnen.

HSSC'61 weer sterkste in derby

hei- en boeicop • Net als in het heenduel (1-4) toonde HSSC'61 zich een maatje te groot voor aartsrivaal SC Everstein. Op Het Plein werd het 3-1. Na een 0-1 achterstand in de eerste helft greep Molenaar achterin tactisch in, waarna de ploeg uit Hei- en Boeicop in het tweede deel de volledige grip had. Treffers van Bas Scheenhart (1-1), een volgens Molenaar 'on-ge-loof-lijk schitterende goal' in de kruising van de naar Heukelum vertrekkende spits Floris Kool (2-1) en Frank de Goeij (3-1) bepaalden de eindstand op 3-1.