Streefkerk wint 'prestigederby' van De Alblas

streefkerk • Streefkerk heeft de 'prestigederby' tegen De Alblas zaterdag met 2-1 gewonnen. De beslissing viel in de slotfase. Lennert de Vries tikte toen voor de thuisploeg de winnende binnen.

Bij De Alblas konden ze niet erg zitten met de nipte nederlaag. Integendeel, de ploeg van trainer Leo Dekker haalt zelfs voordeel uit de uitslag en de bijbehorende eindklassering van de derde klasse C. Doordat De Alblas als vierde eindigt, mag men in de nacompetitie twee van de mogelijk drie wedstrijden thuis aantreden. Voordeel dat niets waard is, wanneer de Souburghers in de eerste ronde sneuvelen tegen Hardinxveld-uit. Streefkerk gaat het buitenshuis opnemen tegen SV Capelle en speelt alle drie zijn mogelijke nacompetitieduels buitenshuis. De generale tegen De Alblas verliep in ieder geval positief. Christiaan de Jong tekende na twintig minuten koppend de 1-0 aan. Djordi de Boer zorgde in de 75e minuut voor 1-1. Lennert de Vries maakte vervolgens de klus af voor Streefkerk: 2-1.