• Er zijn volop streekproducten te proeven op de StreekParade.
• Er zijn volop streekproducten te proeven op de StreekParade. Foto: Aangeleverd

Zesde StreekParade in Groot-Ammers

groot-ammers • Op zaterdag 2 juni kan er op de StreekParade, een initiatief van Den Hâneker en Streekcentrum Ooievaarsdorp Het Liesvelt – in samenwerking met Avonturenboerderij Molenwaard, weer kennis gemaakt worden met de producten van de streek.

Er zijn deze dag onder meer proeverijen van diverse boerenkazen, sappen, wijnen, bier en biologisch vlees. Daarnaast presenteren de musea aan de bezoekers hun programma's en worden er creatieve cadeautjes en brocante producten te koop aangeboden.

Activiteiten voor de kinderen

De karakters Fien en Teun staan die dag weer volop in de schijnwerpers: er zijn verspreid over de dag verschillende optredens op het terrein. Ook Pino, de bekende vogel uit Sesamstraat, is aanwezig.

Kinderen kunnen tijdens de StreekParade op een speelse manier - met zang en dans - kennis maken met het leven op de boerderij en zij kunnen het boerderijdiploma behalen.

Speciaal voor die dag is er onder begeleiding slootonderzoek, timmeren van voerplanken en kaarsjes van bijenwas rollen. Verder kunnen de kinderen zich uitleven in het Wilgendoolhof, met het bootje varen, ponyrijden en op het Fien & Teun Speelplein spelen.

Demonstraties

Er worden tijdens de StreekParade allerlei demonstraties gegeven. De bezoekers kunnen rekenen om onder meer rietdekken, het vlechten van wilgentenen en koekjes bakken in een houtoven.

Marjolein van Till

Nieuw is de aanwezigheid van een bekende streekgenoot uit Ameide, de finalist van Heel Holland Bakt 2017, Marjolein van Till (www.watbaktmarjolein.nl). 'Zij is aanwezig met één van haar succesvolle recepten, namelijk cupcakes die lactosevrij, glutenvrij, geraffineerde suikervrij en kleurstoffenvrij zijn maar heerlijk smaken door het gebruik van vers fruit', melden de organisatoren in een persbericht. Via een prijsvraag kan er een workshop, een taart of een doos cupcakes gewonnen worden.

Rondrit met de Jan Plezier

Stal Vonk verzorgt rondritten voor de hele familie.

De StreekParade is op zaterdag 2 juni. De bezoekers zijn deze dag welkom vanaf 10.00 uur. Het evenement is om 17.00 uur afgelopen. De activiteiten zijn op Avonturenboerderij Molenwaard. Het adres is Wilgenweg 3 in Groot-Ammers.

Speciaal voor de dag is er een gereduceerde toegangsprijs van 5 euro per persoon. De parkeerkosten zijn 3 euro. Voor meer informatie: www.avonturenboerderij.nl of


q www.denhaneker.nl