• Kunstenaar Olaf Stevens proost met De Gieser Wildemansterrenkok René Tichelaar op succes tijdens cluilinaire lunch met zijn serviezen.
• Kunstenaar Olaf Stevens proost met De Gieser Wildemansterrenkok René Tichelaar op succes tijdens cluilinaire lunch met zijn serviezen. Foto: Jan Noorlandt

Culinair genot verrijkt met topservies

noordeloos • Restaurant De Gieser Wildeman in Noordeloos verrijkt op vrijdag 25 mei in een tijdbestek van vier uur de zintuigen met beeldende en culinaire kunst. Als ontwerper onder de kunstenaars en kunstenaar onder de ontwerpers ontwikkelt Gorinchemer Olaf Stevens schoonheid en functie in ontwerpen van porselein en glas. In de inspirerende omgeving aan de Botersloot in Noordeloos nodigen gastheer Danny Dwarswaard en sterrenchef René Tichelaar belangstellenden daarom uit om kennis te maken met het werk van Olaf Stevens, die eveneens wat vertelt over het Zweedse Unica glaswerk en het Limoges haute couvert porselein.

René Tichelaar haalt het beste uit zijn team om speciaal voor deze expositie een heerlijk driegangen lunchmenu samen te stellen voor 75 euro. Compleet met ontvangst met champagne, drie speciaal geselecteerde wijnen en koffie na. "René en ik vinden het leuk om tijdens deze lunch onze talenten te combineren", vertelt Olaf Stevens. Omdat de top van de keuken en de top in porseleinen serviezen samenkomen noemt Tichelaar zijn werk haute cuisine en Olaf Stevens zijn creaties haute couvert. De serviezen van Olaf Stevens vind je verder bij de top van de Nederlandse restaurants. Voor Restaurant De Librije, van driesterrenkok Jonnie Boer, maakte hij de gehele range porselein. Dat geldt ook voor driesterrenkok Jannis Brevet van Inter Scaldis in Kruiningen. Het porselein van Olaf Stevens is absoluut uniek. Porselein maakt Olaf Stevens in het Franse Limoges, kristallen objecten en heel fijn tafelglas in Zweden en hij voert speciaal polijst- en slijpwerk uit in het Duitse Meissen.

Een nieuwe loot aan de stam van Studio Olaf Stevens is het recent handgemaakte sommelier wijnglas uit Zweeds kristal, dat hij samen met een driesterrensommelier heeft ontwikkeld. Deze nieuwe wijnglazen worden eveneens gepresenteerd.

Restaurant De Gieser Wildeman nodigt iedereen uit op vrijdag 25 mei van 12.00 tot 16.00 uur. Olaf Stevens zal aanwezig zijn om zijn werk persoonlijk toe te lichten. Reserveer tijdig een tafel. Restaurant De Gieser Wildeman, Noordeloos, 0183 582501 info@degieserwildeman.nl.