• Fleur Stout in het eetcafé-restaurant.
• Fleur Stout in het eetcafé-restaurant. Foto: Bert Bons

Prima Fleur: overstap naar restaurant

brandwijk • Prima Fleur aan de Kerkweg 29 in Brandwijk zit middenin een periode van grote veranderingen. "We maken de overstap naar een eetcafé-restaurant", legt Fleur Stout uit.

Ze nam een jaar geleden de cafetaria en het bruincafé over. De twee eetgelegenheden zijn ondergebracht in één pand, maar gescheiden door een wand. "We serveerden alles vanuit de keuken van de cafetaria, maar daar komt nu verandering in. We hebben een aparte keuken gemaakt voor het eetcafé-restaurant. Daardoor zijn alle menu's, zowel in de cafetaria als in het restaurant, sneller klaar en kunnen we kwaliteitsgerechten bieden voor het restaurant."

De nieuwe formule is enkele weken geleden van start gegaan en levert positieve reacties op van bezoekers. "Mensen willen geen cafetaria-achtige menu's eten in een restaurant, maar verse en groene gerechten. We hebben een menukaart samengesteld met heerlijke gerechten voor een goede prijs!", vervolgt Fleur, die in de keuken onder meer samenwerkt met masterchef Tom.

De rookruimte is onlangs opgeheven, waardoor het restaurantgedeelte vergroot kon worden. "Sommige mensen vonden dat uiteraard jammer, maar we konden niet anders. De regelgeving gaat veranderen, waardoor de rookruimte over twee jaar sowieso opgeheven zou moeten worden. Dan mag je zelfs op terrassen niet meer roken."

Omdat Fleur's hart in de keuken zit (ze houdt van het bereiden van heerlijke gerechten), heeft ze besloten om nu al de overstap te maken naar een eetcafé-restaurant. Ze maakt gebruik van verse en heerlijke ingrediënten en heeft een gevarieerde menukaart samengesteld. Bijzonderheid is het vlees dat langere tijd gedroogd wordt, wat de smaak ten goede komt.

Vanaf 17.00 uur kan er voortaan besteld worden van de nieuwe menukaart. Tot 17.00 uur kan er ook in het eetcafé-restaurant geluncht of gesnackt worden, maar dan vanuit de keuken van de cafetaria. Aan de openingstijden of de bedrijfsvoering van de cafetaria verandert overigens niets. Zowel het eetcafé-restaurant als de cafetaria zijn geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 22.00 uur.

"Het nieuwe eetcafé-restaurant is mooi en kindvriendelijk ingericht. We hebben speelgoed staan en er zijn kindermenu's. De bediening is niet chique, maar juist gewoon en gezellig. We lijken in bepaalde opzichten op Jamie Oliver, die graag met gewone, jonge mensen werkt en hen opleidt", besluit Fleur Stout van eetcafé-restaurant en cafetaria Prima Fleur.