• Het zeventigjarig bestaan van Israël wordt muzikaal gevierd.
• Het zeventigjarig bestaan van Israël wordt muzikaal gevierd. Foto: aangeleverd

Mazzeltov-concert in Gorinchem

gorinchem • In 2018 viert de staat Israël de zeventigste verjaardag. Om dat te vieren verzorgt Christenen voor Israël op dinsdag 29 mei een groot felicitatieconcert in de Grote Kerk aan de Groenmarkt 7 in Gorinchem.

Op het programma staat een avond vol koor- en samenzang, verhalen en ontmoeting. De concertavond begint om 19.30 uur en er is onder meer een optreden van het Holland-Koor onder leiding van Jan Quintus Zwart.

Deze muzikale bijeenkomst is onderdeel van de Mazzeltov Tour, de felicitatietournee waarmee Christenen voor Israël in mei en juni heel Nederland aandoet. 'Er is in 70 jaar veel gebeurd in het kleine land Israël', meldt de organisatie in een persbericht. 'Na tweeduizend jaar lang over de hele wereld verspreid en vervolgd te zijn geweest, bouwt het Joodse volk hun eigen land op. Ondanks alle weerstand en oorlogen is Israël in 70 jaar tijd uitgegroeid tot een moderne democratie met een groeiende export over de hele wereld.

Naast koor- en samenzang is er veel aandacht voor het verhaal van 70 jaar Israël. 'Een verteller neemt het publiek mee langs de hoogtepunten van Israëls geschiedenis, maar deelt ook de Bijbelse toekomstverwachting: vieren en verwachten.' Het doel van het Holland-Koor is: zingen voor Israël, zingen in Israël en zingen met Israël. Het repertoire bestaat uit psalmen en geestelijke liederen.

Kaarten kosten 5 euro per stuk (inclusief pauzedrankje) en zijn te bestellen via www.70jaar.nl, of 033-422 0404. Voor meer informatie:


q www.70jaar.nl