Busdagtocht naar Orchideeën Hoeve

brandwijk • Stichting Senioren Welzijn organiseert op dinsdag 29 mei voor alle senioren uit Brandwijk, Molenaarsgraaf en Wijngaarden weer een busdagtocht, ditmaal naar Luttelgeest, waar een bezoek gebracht wordt aan de Orchideeën Hoeve. De deelnemers bewonderen de tuinen, zoals die van het Amazone regenwoud en de grootste vlindertuin van Europa, met meer dan 2000 vlinders. Hierna gaat de toertocht naar de Flevopolder met een driegangen diner in Leersum. De kosten bedragen 65 euro per persoon. Opgeven kan trot 26 mei bij mevrouw H. Romijn via 0184-416160 of de heer M. de Jong via 0184-641554.


Zomerfair voor 'Bouwen in Ghana'

molenaarsgraaf • De werkgroep B.I.G. organiseert zaterdag 2 juni een Zomerfair in de tuinen van Graafdijk West 1 en 4 in Molenaarsgraaf. De opbrengst gaat naar het project 'Bouwen in Ghana'. In de zomervakantie zullen 22 jongeren uit Molenaarsgraaf afreizen naar Ghana, om daar vrijwilligerswerk te verrichten. De jeugd gaat meehelpen aan de bouw van een school, les geven, activiteiten organiseren voor de kinderen in het dorp en op bezoek bij de gezinnen thuis. Op de Zomerfair is van alles te koop en er zijn diverse activiteiten voor jong en oud: een trommelworkshop, workshops bloemschikken, een knutselhoek, er is een springkussen en een schapenhoeder geeft een demonstratie. De tuinen zijn open van 10.00 tot 16.00 uur.


Avondvierdaagse in Bleskensgraaf

bleskensgraaf • In Bleskensgraaf wordt van maandag 28 mei tot en met donderdag 31 mei weer de jaarlijkse avondvierdaagse gehouden. Het startbureau van de 40e Avondvierdaagse van Bleskensgraaf is in de Buitenschuur achter de Gijbelandse boerderij aan het Koekoekspad. Inschrijven kan vrijdagavond 25 mei van 19.00 uur tot 19:30 uur en maandagavond in de Buitenschuur vanaf 18.00 uur. Starten kan vanaf 18.30 uur tot 18.45 uur om 5 of 10 km per avond af te leggen. Kosten bedragen 4,50 euro. Er is voor elke wandelaar elke avond is lekkers onderweg.