Groot-Ammers en VVAC richting nacompetitie

brakel/well • Zowel Groot-Ammers als VVAC was al een tijdje verzekerd van de nacompetitie, cruciaal was de eindklassering. Beide ploegen wilden niet op plek 4 eindigen, want dan zijn er twee uitwedstrijden nodig om in de derde klasse te komen. De geelhemden deden hun plicht in Brakel door met 6-1 te winnen. VVAC verloor voor de tweede keer op rij en heeft nu een iets langere weg voor promotie te gaan.

"Het was een hectisch vrijdagavondje, maar na het ontslag van trainer Leon Hutten is de rust bewaard", aldus elftalleider Edwin de Leeuw van Groot-Ammers. Zijn ploeg werd in het zadel geholpen door een vroege strafschop. Floris Renes miste, maar Koos Pot was er als de kippen bij om de vroege openingsgoal te maken. Vrij snel daarna scoorde Danny den Hartog 0-2. De Brakelse aansluittreffer bracht Ammers niet van de wijs. Binnen enkele minuten maakten Koos Pot en Dierk Lekkerkerker 1-4. "Na rust liepen we via weer Koos Pot en Jan-Willem Renes uit naar 1-6." Smetje was de rode kaart voor de natrappende Nando Odems, die wordt gemist begin juni.

Een paar kilometer verderop in Gelderland liep VVAC al snel achter de feiten aan. "Na de 2-0 net voor rust werd het er voor ons nog lastiger op. De 2-1 van Jelle de With bracht niet de ommekeer. Na volgende week nog twee belangrijke wedstrijden, om te beginnen tegen ZBC'97 en daarna ONI of Dubbeldam."