• SteDoo VR1 winnaar Jakko Sport Cup.
• SteDoo VR1 winnaar Jakko Sport Cup. Foto: Rick den Besten

Tweemaal Cupwinst SteDoCo op finaledag Regio-Voetbal Toernooien

sleeuwijk • De finaledag van de Regio-Voetbal Toernooien is voor SteDoCo uiterst succesvol verlopen. Zowel VR1 als JO15 pakte in Sleeuwijk de Cup.

SteDoCo VR1 had strafschoppen nodig om het taaie GJS eronder te krijgen. Cato Rikkers zette GJS al snel op voorsprong. Nog voor rust prikte Rosanna van der Werff de gelijkmaker binnen (1-1). SteDoCo drong in de tweede helft aan, maar GJS hield stand. Vanaf de stip ging de zege alsnog naar SteDoCo, dat in de competitie een klasse hoger speelt. SteDoCo kreeg als prijs een trainingsdag (via Trainingskampen.nl) aangeboden.

Het eerste Regio-Voetbal Toernooi om de Samba Football Cup JO15 is gewonnen door SteDoCo. Op Tweede Pinksterdag was de eersteklasser op het complex van SteDoCo met 3-0 te sterk voor competitiegenoot Kozakken Boys. De goals werden gemaakt door Dion Versluis (2x) en een eigen goal. Als prijs won SteDoCo een teamuitje bij recreatiecentrum De Vinkenwaard.

In de B-finale van de EM Kantoorsystemen Cup was Papendrecht verrassend met 3-1 te sterk voor LRC. HRC'14 versloeg LRC met 7-5 in de finale van de Samba Football Cup MO15.

Finale EM Cup gestaakt

Het was maandag in Sleeuwijk een spannende eindstrijd, maar jammergenoeg bleef een ongetwijfeld zenuwslopende apotheose uit. De finale van de EM Kantoorsystemen Cup tussen GRC 14 en Kozakken Boys moest namelijk worden gestaakt. Een knieblessure bij GRC 14-speler Mike Jansen noopte scheidsrechter Willem Kuijntjes en de toernooicommissie om de wedstrijd met nog tien minuten te spelen niet meer te hervatten. In de voorgaande tachtig minuten hadden de teams op sportpark De Roef in Sleeuwijk onder het toeziend oog van 1100 toeschouwers een gelijke stand bereikt. Henri Versteeg was al na tien minuten verantwoordelijk voor de 1-0, terwijl Wesley Hereijgers twintig minuten later attent de 1-1 binnen prikte. In de 69e minuut maakte Jansen zijn entree, maar die invalbeurt werd tien minuten voor tijd dus ruw beëindigd door een, naar het zich liet aanzien, ernstige blessure. De schade bleek achteraf gezien mee te vallen, vertelt Jansen later op de avond zelf: "Het gaat naar omstandigheden goed. Toen m'n knieschijf werd teruggezet was ik van de pijn af. Dat was een meevaller, want het was eerst wel heel erg schrikken. In het ziekenhuis zijn er foto's gemaakt en daaruit blijkt dat er geen banden gescheurd zijn, dus da's ook positief. Volgende week moet ik terug voor controle en dan hoor ik meer", aldus de 21-jarige Jansen, die geen wrok koestert jegens de speler met wie hij in botsing kwam, Medhanie Habtemariam. "Het was ongelukkig, misschien onbesuisd, maar hij zal het niet zo bedoeld hebben, dat geloof ik niet." In overleg met de hoofdsponsors besloot toernooicommissie na afloop om het prijzengeld van 5000 euro, ter beschikking gesteld door Trainingskampen.nl, over beide clubs te verdelen.