Peursum VR1 rolt Achilles Veen op

giessenburg • Peursum VR 1 heeft het inhaalduel tegen Achilles Veen na een ruststand van 6-1 met maar liefst 12-5 gewonnen. Heleen van der Meijden scoorde voor de pauze vier keer, Gelinda Boon herhaalde dat huzarenstukje in de tweede helft. Tessa Disco luisterde haar debuut op met een goal.


SV Noordeloos en Gerlich uit elkaar

noordeloos • Hoewel eerder contractverlenging overeengekomen was, hebben SV Noordeloos en Laurens Gerlich nu toch besloten aan het einde van het seizoen uit elkaar te gaan. "Misschien hebben we in november te vroeg de keuze gemaakt om met elkaar door te gaan", legt Gerlich de toch wel opmerkelijke (late) beslissing uit. "Maar zowel staf, spelersgroep als bestuur heeft de afgelopen tijd hun voelsprieten goed gebruikt. En we zijn tot de conclusie gekomen dat een vierde seizoen misschien te veel is."

Gerlich vervolgt: "Het was een heel positief gesprek met z'n allen, zoals dat gaat in Noordeloos. We gaan het seizoen keurig afmaken en dan neem ik na de wedstrijden tegen Brakel, SVS'65 en Kerkwijk afscheid van een geweldige vereniging. Na drie fantastische jaren, waarin veel bereikt is. Weliswaar is dat op de ranglijst niet terug te zien, maar de selectie is verjongd en verbreed. Ik hoop dat de club een goede opvolger krijgt die SV Noordeloos verder kan helpen en de weg omhoog weet te vinden.'

De trainer zelf kijkt ook om zich heen. "Sinds twee jaar heb ik samen met mijn vrouw een bedrijfje. Dankbaar werk, maar wel zwaar. In positieve zin heb ik een uitlaatklep nodig en dat is voor mij voetbal. Daarom wil ik mijn hobby als trainer blijven uitoefenen. Ik ga dus op zoek naar een nieuwe vereniging, waarbij ik besef dat dat – aan het einde van het seizoen – niet zal meevallen.'


Seizoen HSSC'61 zo goed als gespeeld

lopik • In een doelpuntrijk duel moest HSSC '61 de punten aan concurrent SV Lopik laten: 5-4. "Vooral hun middenveld bleek te sterk voor ons", vond trainer Gerrit Molenaar, die besefte dat het seizoen voor zijn ploeg er nu op zit. De kans op nacompetitie is verkeken. Floris Kool scoorde twee keer, Bas Scheenhart eenmaal, maar de mooiste goal was van Arwin van Soest. Hij schoot een vrije trap vanaf dertig meter in de kruising.


Noordeloos verliest 'slechts' met 1-6

noordeloos • SV Noordeloos ging met liefst 1-6 onderuit tegen Brakel en daarmee bleef de score volgens trainer Laurens Gerlich zelfs nog beperkt. In het eerste kwartier ging het gelijkop, maar daarna was het over. Dik Kruis maakte vanaf elf meter nog een eretreffer. "We gaan proberen om de sfeer er in de laatste twee duels in te houden."


Lekvogels met moeite langs VIOD

lexmond • Lekvogels had alle moeite om hekkensluiter VIOD te verslaan: 4-3. Dat was ook niet zo gek, want door het missen van vijf spelers had trainer Raymond Sponselee een beetje een fantasieopstelling gemaakt. Via Jordy Rietveld en tweemaal Rocco van Dam kwam Lekvogels op 3-1. De nummer laatst kwam vervolgens terug tot 3-3, waarna Kevin de Jong nog de winst binnen sleepte.