Nieuwe expo Reghthuys

giessenburg • In museum Het Reghthuys te Giessenburg is vanaf zaterdag 12 mei een nieuwe expositie te bezichtigen. Deze keer draait de tentoonstelling om verzamelingen.

De titel van de nieuwe expositie is 'Kleine verzamelingen'. Meer dan twintig verzamelaars laten hun verzameling of , indien deze te groot is, een gedeelte hiervan zien in het museum van de Geschiedkundige Vereniging Giessenburg en Schelluinen.

Gevarieerd

De bezoekers kunnen rekenen op een gevarieerd aanbod van de diverse collecties. Zo zijn er onder meer grote Afrikaanse beelden en Dinky Toys te zien, maar ook verzamelingen van lampetkannen en vliegenmeppers.

Ook de nostalgische verzamelingen van vroeger, zoals speldjes, sigarenbandjes, sinaasappelwikkels, lucifermerken en postzegels zijn vertegenwoordigd in Het Reghthuys. 'Maar daarnaast is er nog veel meer', stellen de organisatoren in een persbericht. 'Het is verbazingwekkend wat er allemaal verzameld wordt.'

De tentoonstelling is te zien tot en met zaterdag 8 september. Het museum is elke woensdag- en zaterdagmiddag open van 13.30 tot 17.00 uur.