Gebedswake Dag tegen Homofobie

lexmond • In kerkelijk centrum Lux Mundi te Lexmond vindt zondag 13 mei een IDAHOT-wake plaats. Op 17 mei is het Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie (IDAHOT).

In Lux Mundi worden tijdens de wake (avondgebed) in stilte en in woorden, met liederen, lezingen, gebeden en getuigenissen van LHBT's (Lesbisch Homoseksueel Biseksueel Transgender) de slachtoffers van geweld en discriminatie herdacht. 'Gezamenlijk wordt het vertrouwen uitgesproken dat onder de hemel ruimte voor iedereen is, zonder onderscheid', melden de organisatoren in een persbericht. 'Met de IDAHOT-wake willen we de hoop levend houden dat die ruimte er eens in de hele wereld zal zijn.' De aanvang is 18.30 uur.


Training 'Minder piekeren' in regio

gorinchem • Indigo Zuid-Holland Zuid start in samenwerking met Giessenlanden, Gorinchem, Leerdam, Zederik en in opdracht van de Dienst Gezondheid & Jeugd met een gerichte training 'Minder piekeren'. Het doel is om piekeren te verminderen.

De gemeenten zijn ervan overtuigd dat deze preventieve aanpak bijdraagt aan het algemeen welzijn van haar inwoners. De cursus is bedoeld voor volwassenen die last hebben van piekeren en spanningsklachten. De training start 14 mei in het stadhuis van Gorinchem en bestaat uit vier wekelijkse bijeenkomsten, op maandag van 13.30 tot 15.30 uur. De kosten voor de training, inclusief het werkboek, 12,50 euro. Informatie en aanmelding: 088 - 40 50 607 of secretariaat@indigozhz.nl.


Expo fotograaf in Beatrixziekenhuis

gorinchem • In de hal van het Beatrixziekenhuis te Gorinchem is tot eind juni een expositie te zien van kunstenaar en fotograaf Hans van Vrouwerf. De inwoner van Leerdam ontwikkelde al op jonge leeftijd een grote interesse in geschiedenis en kunst. Dit is terug zien in zijn werk. Verlaten huizen, afgebrokkelde muren en kapotte meubels beelden vergane glorie uit.