SteDoCo na zege op tweede plaats

hoornaar • Door in de inhaalwedstrijd tegen Zwaluwen met 2-0 te zegevieren is SteDoCo naar de tweede plaats gestegen in de Hoofdklasse A. "Lekker om dit duel te winnen in zo'n belangrijke fase", klonk het bij een tevreden Frans Adelaar. De trainer zag zijn ploeg met name in de eerste helft heel aardig spelen. "Na rust ging het wel wat minder, maar toen stond het al 2-0." De twee doelpunten kwamen op naam van Remco Buist en Jesse Wielinga. De driepunter is tevens een mooie opsteker richting het treffen met Hoek, de huidige nummer vier.

SV Meerkerk gelijk tegen Brederodes

meerkerk • Sv Meerkerk heeft tegen Brederodes met 1-1 gelijk gespeeld. "Zij hebben een lastige en fysiek sterke ploeg", wist Arwin van Dijk. "Uit verloren we met 6-1." Het elftal van het interim-trainersduo Van Dijk en Michael de Boon speelde met Melvin van den Heuvel in de spits en Bart Koomans op de bank. Binnen een minuut kwamen de geelzwarten al aan de leiding via Youri van Blanken. Even later miste de aanvaller een strafschop. In de tweede helft zette Brederodes aan en kwam op gelijke hoogte. Het trainersduo heeft Ruud Vink gevraagd om mee te trainen, zodat hij fit is om mee te kunnen doen in de nacompetitie.

Arkel kan schaal al bijna ruiken

brakel • Arkel versloeg Brakel met 4-2, terwijl Groot-Ammers op De Put onderuit ging. Met nog drie wedstrijden te gaan bedraagt de voorsprong op Unitas zes punten en op 'Ammers' zeven. "Dit is het ideale scenario", wist trainer Richard Smaal. Er volgen nu echter wel twee lastige ontmoetingen, namelijk met Groot-Ammers en Unitas. "We willen tegen onze concurrenten laten zien dat we staan waar we horen." Tegen Brakel ging het aanvankelijk niet vanzelf. Corné van Horik scoorde vanaf de stip, maar bij rust stond het 2-1 voor de gastheren. In de tweede helft zette Arkel het recht middels treffers van Robin Vogel en nog tweemaal Van Horik.

Geen beleving: SV Noordeloos verliest

noordeloos • ASH bleek met 1-2 te sterk voor SV Noordeloos. Dat was volgens trainer Laurens Gerlich niet vreemd. "We hadden geen beleving en toonden geen inzet. Dan redden we het niet." Vooral de eerste helft was niet om aan te zien. Na rust werd er nog wel wat gecreëerd en scoorde Patrick Slijkoort de 1-2. "Een kleine opleving was niet genoeg om nog punten uit het vuur te slepen."

Ruime zege voor ervaren Peursum

giessenburg • Met een ervaren ploeg had Peursum geen kind aan Rhelico: 5-0. In de eerste helft was het een wonder dat er slechts twee goals vielen; Jesse Baan en Marijn Korevaar scoorden. Na de thee gebeurde er een vreemd incident. Een speler van Rhelico gaf een zet aan Dennis Boer die daardoor in botsing kwam met een reclamebord. De JO19-speler moest naar het ziekenhuis om een hoofdwond te lijmen en hij hield er wellicht een hersenschudding aan over. Denny van Geffen had al driemaal gewisseld, dus Peursum moest met tien man verder. Geen probleem, want voor Twan Romeijn, Rody Korevaar en Mark de Heer was het raak.