Doe Mee! Molenlanden van start met gesprek

molenlanden • Met een kennismakingssessie in het voormalige stationsgebouw in Arkel heeft Doe mee! Molenlanden vrijdag een start gemaakt als nieuwe lokale politieke partij.

Locatie en het mooie weer maakten voldoende energie los bij de dertig aanwezige deelnemers. Belangrijkste gespreksonderwerp was hoe je nieuwe politiek anders kunt vormgeven of, eenvoudiger gezegd: hoe wordt lokale politiek weer leuk voor iedereen. Jan van Heukelum, één van de voorlopers, hierover: "Je moet het zo concreet maken, dat je het beet kunt pakken. Dat maakt mij ook enthousiast. Het gaat namelijk om dat gesprek met de inwoners aan de keukentafel."

Joke Stravers vult aan: "Daarom gaan we in mei en juni naar zoveel mogelijk kernen toe om op te halen wat de inwoners belangrijk vinden voor hun eigen dorp of stad."

Eerlijke politiek

"En vervolgens komen we na de zomervakantie terug, om te laten zien wat Doe mee! Molenlanden daarvoor kan betekenen" aldus Berend Buddingh'. "We zijn namelijk ook van de eerlijke politiek. Ons uitgangspunt daarin is: Als het het kan, doe het dan en als het niet kan, zeg het dan." PvdA Molenlanden,Gemeentebelangen Molenwaard en Berend Buddingh' uit Arkel, oud-wethouder van de PvdA besloten eerder dit jaar onder één naam de gemeenteraadsverkiezingen in te gaan. Doe Mee! Molenlanden wil het politieke landschap in Giessenlanden en Molenwaard een nieuwe en verfrissende impuls geven en inwoners weer meer bij de politiek betrekken. Naast lokale onderwerpen gaat Doe mee! Molenlanden met de inwoners bedenken hoe ze als lokale partij slim en daadkrachtig invulling kan geven aan gezamenlijke thema's waar de gemeente zelf invloed op heeft. Thema's zoals duurzaamheid, wonen en zorg.

Verder wil Doe mee! Molenlanden groeien met nieuwe mensen. Ruud den Haak: "Bij Doe mee! Molenlanden is iedereen welkom op zijn ambitieniveau."

Naast de kennismaking en de gesprekken werden het logo en de website van Doe mee! Molenlanden gepresenteerd. Eind deze week gaat de website live. Op woensdag 9 mei is Doe mee! Molenlanden aanwezig op de Poortse markt in Nieuwpoort. Voor meer info:


q www.doemeemolenlanden.nl.