• Levi en zijn klas zetten Bas Kuiper in het zonnetje.
• Levi en zijn klas zetten Bas Kuiper in het zonnetje. Foto: Aangeleverd

Bijzondere onderscheiding Bas Kuiper

groot-ammers • Levi de Jong uit Groot-Ammers zette afgelopen week samen met zijn moeder Leonie en zijn klasgenoten Bas Kuiper uit Groot-Ammers in het zonnetje.

Levi is 7 jaar en heeft vanaf zijn tweede diabetes type 1. "Een ziekte die heel veel zorg en aandacht vraagt omdat je bloedsuiker altijd schommelt", vertelt Leonie. "Vanaf het tweede jaar van groep 1 heeft Levi drie keer thuiszorg op school, die zijn bloedsuiker komen meten zodat wij niet de hele tijd zelf naar school moeten. Dit geeft rust en neemt ons veel zorg uit handen."

Bas Kuiper is degene die Levi veel komt meten. Leonie: "Omdat we het zo bijzonder vinden wat hij allemaal voor ons en Levi doet hebben we hem zelf een koninklijke onderscheiding gegeven."

Het zijn volgens de moeder van Levi de kleine dingen die Bas zo bijzonder maken. Altijd bellen of langskomen als Levi ziek is om te vragen hoe het met zijn suiker gaat, even bellen om te weten of Levi goed uit school is gekomen. En niet alleen Levi, maar zoveel meer mensen uit Groot-Ammers draagt hij een warm hart toe."

Versierd

Vorige week woensdag kwam Bas Kuiper nietsvermoedend om 10.00 uur het klaslokaal binnen, om daar zoals gewoonlijk bij Levi de bloedsuiker te meten. De verrassing was groot toen hij bij binnenkomst zag dat de kinderen en de juf de klas hadden versierd én dat ze een bijzondere onderscheiding voor hem hadden.

Levi overhandigde hem persoonlijk het cadeau met daarin de koninklijke onderscheiding. Leonie: "Het is dan misschien geen echte, maar we gunnen hem enorm aan deze man met een hart van goud."

Dat ook anderen de inzet van Bas Kuiper op prijs stellen, blijkt wel uit de reacties op Facebook op het artikel dat online op www.hetkontakt.nl/alblasserwaard staat. 'Gefeliciteerd Bas, dit heb je dubbel en dwars verdiend voor wat wat je doet en hebt gedaan in ons dorp voor de zieke medemens', zo valt onder meer te lezen.